A borszéki gyógy- és welnessközpont Hargita Megye Tanácsának legambiciózusabb partnersége

Tizenkét évnyi megfeszített munka után végre elérkezett a sokak által várt pillanat: december 15-én megnyitja kapuit az ország egyik legszebb gyógyközpontja, a FONTANA Borszéki Gyógyfürdő.

Méltán nevezhetjük Mik József borszéki polgármester által megálmodott és megépített legnagyobb Székelyföldi beruházásnak, illetve Hargita Megye Tanácsának egyik legambiciózusabb partnerségének, amelyben megmutatkozik, hogy a kitartás és az áldozatos munka végül meghozza a gyümölcsét.

Mindannyian azt reméljük ettől a központtól, hogy nem csak a térség, de egész Hargita megye és Székelyföld számára olyan vonzerőt jelent majd, amely mentén sok napot fognak itt eltölteni.

Egy teljeskörű szolgáltatást nyújtó gyógyfürdőről van szó, amelyben a hagyományos és a modern terápiás folyamatok egyaránt helyet kapnak.

A létesítmény kezelőközpontot és wellnessközpontot is foglal magában, amelynek területe 2900 négyzetméter, nyáron napi 1000, télen pedig 700 fő befogadására alkalmas.

A borszéki FONTANA várja látogatóit!
https://www.fontanaborsec.ro/

A borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont Hargita Megye Tanácsának legambiciózusabb partnersége

 

Felvezető:

A közel 9  millió euróból megépült Székelyföld legnagyobb gyógyfürdő és wellnessközpontja, a borszéki Fontana,  12 évvel a beruházás megkezdése után december 15-én megnyitja kapuit. Méltán nevezhetjük Hargita Megye Tanácsának egyik legambiciózusabb beruházásnak. A projekt több alkalommal is ,,a szakadék szélén” volt, a helyi önkormányzat pedig volt, amikor szinte feladta az építkezést.

Hargita Megye Tanácsa annak érdekében vállalt szerepet a beruházás folytatásában, hogy elkészüljön a gyógy-és szabadidős központ. Hargita megye mindhárom térsége támogatta a beruházás megvalósítását.

A konok kitartás, a kemény elhatározás és a szívós munka úgy a borszéki önkormányzat mint a megyei tanács részéről meghozta a megálmodott eredményt: december 15-én kitárja kapuit a borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont.

Kronológiai áttekintés:

2001: Borszéken megszűnt a régi kezelőközpont, amely magával rántotta a teljes borszéki idegenforgalmat, a város pedig elvesztette a balneo-klimatérikus  státuszt.

2010: Borszék város 31 millió lej  támogatást kapott a kormánytól  egy modern, komplex kezelőközpont felépítésére.

2011: elkezdődik az építkezés, 14 millió lejt sikerült befektetni, így megvalósítva a munkálatok felét

2012: kormányváltással leállt a kormánypénzek folyósítása, leállnak a munkálatok, az új kormány nem támogatja tovább a projektet

2012: Hargita Megye Tanácsa beszáll a projektbe, állagmegőrzés céllal, 487 500 lejt hagyott jóvá a jövedelemadó visszaosztásból.

2013 november 25.: Hargita Megye Tanácsa a 255/2013. sz. határozattal 411 000 lejt hagyott jóvá Borszék Önkormányzatának a ,,Borvízek utja” projektre, utólag az önkormányzat kérése szerint Hargita Megye Tanácsa jóváhagyta a megítélt összeg célmódosítását, a 22737/2013.-as sz.átirata szerint a multifunkcionális központ építésére.

2014 december:  Megfogant a bankkölcsön felvételének ötlete ekkor még Hargita Megye Tanácsával közösen, 2:1 arányban képzelte el a városvezetés a kölcsön felvételét – azonban ezt a megoldást a törvénykezés nem tette lehetővé, a megyei testületnek előbb tulajdonossá kell válnia a létesítménynél a borszéki  városháza mellett. Törvénymódosítást kell inditványozni.

2015 március 11: Elmozdulni látszik a holtpontról Borszék ügye. Tanácskozáson vett részt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Szabó Barna megyemenedzser és Hargita megye prefektusa, Andrei-Jean Adrian, ahol annak a jogi alapnak a biztosítását vitatták meg, amely révén a megyei tanács lehetőséget kaphat a borszéki balneoklimatikus központ fejlesztésének támogatására. Mint elhangzott, a helyi önkormányzat mellett a megyei tanács is kölcsönhöz folyamodna, hogy finanszírozni tudja a munkálatokat. A megye prefektusa ígéretet tett Mik József polgármesternek is, aki telefonon keresztül csatlakozott a párbeszédhez, hogy egyeztetve a megyei tanáccsal megfogalmaznak a kormánynak egy határozattervezetet, amely lehetőséget biztosítana Hargita Megye Tanácsának arra, hogy a kezelőbázison újrainduljanak a fejlesztések.

2015 március-április: a borszékiek 2015 tavaszán mozgalommá alakulva küzdöttek a létesítmény befejezéséért: a helyiek aláírásukat adták, hogy igénylik az építkezés befejezését. Online petíciót is indított a helyi fiatalok képviselete és a turisztikai szövetség a beruházás széleskörű előnyeinek ismertetésével, a törvénymódosítás azonban 2015 végéig sem történt meg – így Hargita Megye Tanácsa annyit tehetett Borszékért, hogy a megye sürgősségi alapjából utalt ki egy jelentősebb összeget állagóvásra, a félkész épület konzerválásához.

2015 április 2.: Borszék város apraja-nagyja részt vett április elsején azon a villámcsődületen (flashmob), amelyet az épülő helyi kezelőközpontnál szervezett a Borszéki Ifjúsági Fórum (BIF) az S.O.S. Borszékért! mozgalom tagjaival karöltve. A megmozduláson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, megyei tanácsos, valamint Mik József, Borszék polgármestere is. A Miklós Renáta által vezetett zenés-táncos figyelemfelkeltő akciót követően egyeztettek a további teendőkről a mozgalom résztvevőivel Románia legnagyobb gyógyfürdője ügyében.

2015 április 22: Borszéken, a helyi kultúrotthonban tartotta soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa. Az ülés elején a megyei tanácsosok meglátogatták a kezelő- és wellnessközpontot, ahol a polgármester elmondása szerint saját szemükkel láthatják, mekkora szükség van a megyei tanács támogatására a központ befejezéséhez, hiszen az egykor szebb időket látott fürdőváros turizmusát nem lehet fellendíteni anélkül.

Borboly Csaba a tanácsülésen elmondta, több vonalon indult el a megyei tanács, hogy a wellnessközpont ügyét segítse, továbbá megköszönte a lakosságnak a példás összefogást, hiszen ennek köszönhetően ma már mindenki ismeri Borszék ügyét.

 2015 június 18 : Hargita Megye Tanácsa 396.350 lejt hagyott jóvá a megye tartalékalapjából a borszéki wellnessnek állagóvásra, a félkész épület konzerválásához a 144/2015 sz. Tanácshatározat alapján. A prefektura megtámadta a  határozatot.

2015 július 21. Mik József polgármester meghívására jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke július 21-én a borszéki önkormányzat ülésén, ahol a napirendi pontok között szerepelt annak az összegnek a költségvetésbe vétele, amelyet a megyei tanács utalt ki a tartalékalapjából a wellnessközpont munkálatainak konzerválására.

2015 augusztus 17: Törvényesnek találta és ellenjegyezte Hargita Megye Prefektusi Hivatala azt a határozatot, amellyel Hargita Megye Tanácsa a 2015. júniusi ülésén 396 350 lejt utalt ki tartalékalapjából az épülőfélben lévő borszéki wellnessközpont munkálataira .

2016 január 22: A térségek szolidaritásának köszönhetően Borszék kapta a legtöbbet az áfából és a jövedéki adóból származó összeg év eleji visszaosztásából: a helyi wellnessközpont munkálataira egymillió lejt szavazott a testület. A „szolidaritási alapba”, ahogyan Borboly Csaba megyeelnök nevezte, a térségek a nekik járó összeg öt-öt százalékáról lemondva fizettek be pénzt, Borszék és Székelykeresztúr javára.

2016: Történelmi lépés Borszék fellendítéséért, Borszék Önkormányzata 13 millió lejes banki hitelt vett fel a munkálatok folytatására, valamint 590 ezer lejt fordít a saját költségvetéséből az építkezésre.

 2016: 4 millió lejt hagyott jóvá az Országos Turisztikai Hatóságtól Borszék a a helyi wellnessközpont munkálataira.

2017 február 23: Kiállnak Borszék mellett a Gyergyó-térségi önkormányzatok. Mik József polgármester szerint hatalmas hiány van az önkormányzat költségvetésében, mert a kezelőbázis hitele mindent elvisz, ezért ők minden pénzt az épülőfélben lévő kezelőbázisra kérnek. Emellett megnehezíti a dolgukat, hogy a működési költségek is megnőttek a fizetésemelések miatt , ami tovább növeli a költségvetési hiányukat. Az elöljáró szolidaritást kért polgármestertársaitól, akiknél megértésre talált, készek lemondani pénzről az üdülőváros javára. A gyergyói polgármesterek vállalták, hogy összefognak a borszéki helyzet orvoslása érdekében.

2017 február 28: Az áfából és személyi jövedelemadóból Hargita megye Tanácsa 600 000 lejt hagyott jóvá a borszéli wellnessközpont munkálataira.

2017 október 25.: Borszék Önkormányzata újabb támogatási kérelmet nyújtott be Hargita Megye Tanácsának.

2017 október 27: Az adóvisszaosztásból Hargita Megye Tanácsa 35 000 hagyott jóvá a borszéki wellnessközpont munkálataira.

2018 január: Hargita Megye Tanácsa 250 000 lej hagyott jóvá a 6%os adóvisszaosztásból a borszéki wellnessközpont munkálataira.

2019 november: Hargita Megye Tanácsa a 6%os visszaosztásból 131 000 lejt hagyott jóvá a borszéki wellnessközpont munkálataira.

2019 október 29.: Támogatási kérelmet nyújtott be Borszék Önkormányzata a wellnessközpont belső munkálataira és bútorzatának beszerzésére.

2020 március 19.: Hargita Megye Tanácsa 50 ezer lejt hagyott jóvá a jövedelemadóból befolyt összegek hat százalékos visszaosztásából borszéki wellnessközpontnak.

2020 április 29: Borboly Csaba, megyeelnök, levélben kérte Gyergyó területi RMDSZ elnököt, polgármestereket, alpolgármestereket, helyi szervezeti vezetőket és megyei tanácsosokat a borszéki wellnessközpontnak további támogatására.

2020 április 30.: Hargita Megye Tanácsa 600 ezer lejt hagyott jóvá a jövedelemadóból befolyt összegek hat százalékos visszaosztásából a borszéki wellnessközpontnak. Az összeget a bútorzat vásárlásra igényelték.

2020 július 27: Borszék Önkormányzatának kérelme célirányosan a borszéki wellnessközpont munkálatainak véglegesitésére a a jövedelemadóból befolyt összegek hat százalékos visszaosztásából.

2020 július 27.: Borszék Önkormányzatának társulásra való felkérése Hargita megye Tanácsa fele.

2020 július 28.: Hargita Megye Tanácsa újabb 200 ezer lejt hagyott jóvá a jövedelemadóból befolyt összegek hat százalékos visszaosztásából a borszéki wellnessközpontnak.

2020 november 13.: Létrejött Hargita Megye Tanácsa és Borszék Önkormányzatának társulása.

2020 december 3.: Hargita Megye Tanácsa költségvetésmódosítást hagy jóvá a borszéki wellnessközpont bútorzatának közbeszerzési eljárása végett.

2020 december 18.: A borszéki wellnesközpont specifikus beruházások műszaki-gazdasági dokumentációjának jóváhagyása, összérték 2 085 258, 42 lej értékben.

2021 április 9.: Közbeszerzés meghírdetése a borszéki wellnessközpont bútorzatára.

2021 június 30.: szerződéskötés a borszéki wellnessközpont belső bútorzatát legyártó Promobil KFT céggel.

2022 január 31.: A bútorgyártást kivitelező cég átiratban jelezte a gyártási és beszerelési munkálatok befejezését a borszéki wellnessközpontban.

2022 február 17: A borszéki wellness és kezelőközpont Hargita Megye Tanácsa által támogatott beruházásainak műszaki átadására került sor. Bútorzattal a kézdivásárhelyi Promobil bútorgyár szerelte fel a komplexumot, közel 2 millió lej értékben, 7 hónap alatt, több mint 180 tételt szállítottak le.

2022 szeptember 15.: Mik József, Borszék polgármestere levélben kérte Borboly Csaba megyeelnök segítségét, a kezelőbázis engedélyeztetési folyamatának lebonyolításában.

2022 október 28.: Borszék visszanyerte balneo-klimatérikus státuszát.

2022 december 15: megnyílik Hargita megye egyik leglátványosabb wellnessközpontja Borszéken.

Összefoglaló

Borszékot sosem hagyta magára Hargita Megye Tanácsa, a 2011-ben elkezdett építkezést folyamatosan támogatta. Hargita Megye Tanácsa 5.775.130,60 lejjel (1 167 000 euró) támogatta a borszéki gyógyfürdő és wellnessközpontot, amely közel  9 millió eurós beruházásból létesült.

„Mi azt várjuk ettől a központtól, hogy nem csak a térség, de egész Hargita megye és Székelyföld számára olyan vonzerőt jelent majd, amely mentén sok napot fognak itt eltölteni. A turistáknak pedig étkezésre, programokra lesz szükségük. Ott vannak a székely termékeink, a hegyeink, a tájaink, a szolgáltatásaink. Maga a központ is több embernek biztosít majd munkahelyet és több beruházást is magával hozhat az üdülővárosban. Mik József, Borszék polgármestere és csapata újjáépítik ezt a város.”- emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Sajtómegjelenések a borszéki gyógy- és wellnessközpontról

 

2015

Április 2 – A borszéki kezelőbázis befejezéséhez szükséges kormányhatározat meghozatalának érdekében tett figyelemfelkeltő mozgósítás (flashmob)

https://www.borbolycsaba.ro/fiatalos-lendulettel-borszekert/

Április 3– A borszéki kezelőközpont mihamarabbi befejezéséhez tartottak figyelemfelkeltő zenés-táncos akciót (flashmob) a helyi lakosok

http://kisujsag.ro/villamcsodulet-borszekert/

Április 23 – Hargita Megye Tanácsa Borszéken tartott kihelyezett ülést, többek között a Borszéki gyógyfürdő további beruházásainak céljából

http://kisujsag.ro/borszeken-ulesezett-hargita-megye-tanacsa/

Március 4 –A borszéki gyógyfürdő a legfontosabb turisztikai beruházás jellegéből adódóan

https://m.facebook.com/borbolycsaba/videos/794762963904422?_rdr

Március 19– A borszéki gyógyfürdő eddig elkészített formájában megtekinthető belülről is a nyíltnapi ünnepségen

http://kisujsag.ro/a-borszeki-kezelokozpont-nyilt-napja/

Június 18 – 396.350 lejt utaltak a megyei tartalékalapból a borszéki wellnessközpont építésének folytatására

https://maszol.ro/gazdasag/49127-a-felkesz-borszeki-gyogyfurdot-menti-a-megyei-tanacs

Július 5 Partnerek jelenléte létfontosságú a beruházások befejezésére, mivel vonatkoztatási pont a térségi turizmus, különleges jelentőséggel bíró beruházásról van szó

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/846638245383560

Július 21 –A borszéki wellnessközpont megvalósításáról,illetve ennek költségvetéséről ülésezett a Borszéki önkormányzat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének jelenlétében

https://www.borbolycsaba.ro/borboly-csaba-reszt-vett-a-borszeki-onkormanyzat-ulesen/

Július 22- Hargita Megye Tanácsa több vonalon indult el, hogy a wellnessközpont ügyét segítse, továbbá megköszönték a lakosság példás összefogását

http://kisujsag.ro/hargita-megye-tanacsa-prioritaskent-kezeli-a-borszeki-wellnesskozpont-ugyet/

November 13 – Folyamatos beruházások a turizmus felvirágoztatása érdekében Borszéken

https://hargitanepe.ro/borszek-elkotelezett-a-turizmus-irant

November 13 – Uniós támogatások sikeres megpályázása, sok megvalósított projekt, további kormány támogatások a turisztikai komplexum befejezésének érdekében

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/897806920266692

December 7– A félkész Kezelő-és Wellnessközpont befejezéséhez szükséges további anyagi hozzájárulást 13 millió lej értékben kölcsön formájában szerzi meg Borszék Városa

http://kisujsag.ro/kolcsont-vesz-fel-borszek-varos-a-kezelokozpont-befejezesehez/

December 7 – A kormány által 2012-ben félbehagyott kezelő – és wellness-központ befejezéséhez, Borszék önkormányzata tízéves futamidejű kölcsönhöz folyamodott, 13 millió lej értékben

https://maszol.ro/gazdasag/57030-nem-varnak-a-kormanyra-kolcsonb-l-fejezik-be-a-korszer-borszeki-gyogykezel-t

2016

Január 25Egymillió lejes segítséget kapott a Hargita MegyeTanácsától Borszék városa a nagykapacitású kezelő-és wellnessközpont befejezéséhez

https://maszol.ro/gazdasag/59229-a-megyet-l-is-segitseget-kapott-a-borszeki-gyogykezel

2017

Március 2- Pályázatok alapján dönt Hargita Megye Tanácsa a helyi költségvetések kiegyenlítéséről, ám az online módszer követhetőbb, átláthatóbb

https://www.borbolycsaba.ro/megyei-vagy-tersegi-erdekek-szerint-kaptak-tobb-penzt-egyes-telepulesek/

Március 9A borszéki polgármesteri hivatal a 2017 decemberében nyíló wellness és gyógyászati központjába előzetesen keres szakképzettséggel rendelkező személyeket

https://maszol.ro/gazdasag/77794-meghirdettek-az-els-allasokat-a-borszeki-gyogyfurd-nel

2018

Január 29 –Nehéz évet tud maga mögött Mik József, Borszék polgármestere, viszont véleménye szerint bizakodásra ad okot, hogy az üdülőváros egyre népszerűbb a turisták körében

https://hargitanepe.ro/beszelgetes-mik-jozseffel-borszek-polgarmesterevel-a-tervezes-eve-volt

http://regi.hargitamegye.ro/upload/public/beszamolo/02_Turizmus.pdf

2019

Május 14– Újabb, a turizmus szempontjából kiemelt fontosságú beruházás indul Borszéken: nyári bobpálya

https://maszol.ro/gazdasag/59229-a-megyet-l-is-segitseget-kapott-a-borszeki-gyogykezel

 

2020

Március 4 Turisták ezreinek kínálnak kikapcsolódási lehetőséget, kezelőközpontot és orvoslakásokat építenek, a fiatalok szülőföldön való maradását ingyenes telkekkel segítik, régi villákat újítanak fel, mindemellett számos kulturális és egyházi programot is szerveznek Borszéken

https://hargitanepe.ro/egy-udulovaros-mindennapjai-tervek-megvalositasok-borszeken

Május 5Hargita Megye Tanácsa prioritásként a települések azon beruházásait támogatta, amelyek révén új munkahelyek is létrejönnek, emellett kisebb műhelyek indítására, önkéntes tűzoltók támogatására, családorvosi rendelők segítésére, és lélegeztetőgépek beszerzésére is hagytak jóvá összegeket.

https://hargitamegye.ro/munkahelyek-letrehozasat-elosegito-beruhazasokra-osztott-vissza-osszegeket-hargita-megye-tanacsa/

Május 7- Gyergyó – térségében több olyan munkálat már folyamatban van, amely a gazdaság és turizmus fellendítésével egész Hargita megyének előrelépést hoz majd

https://hargitamegye.ro/borboly-csaba-a-gyergyoi-beruhazasok-erositik-hargita-megyet/

Május 7- Idén elindulhatna a központ működése amennyiben sikerül befejezni a hátra maradt munkálatokat, amelyhez hozzávetőleg még egymillió lej szükséges

https://hargitamegye.ro/borboly-csaba-a-gyergyoi-beruhazasok-erositik-hargita-megyet/

Május 8Közel áll a befejezéshez Borszék egyik legnagyobb beruházása

https://maszol.ro/gazdasag/126454-iden-elkeszulhet-a-borszeki-wellness-kozpont-ha-el-tudjak-teremteni-hozza-a-penzt

Június 26Utazás az időben

https://m.facebook.com/borbolycsaba/videos/724778184955769?_rdr

Június 27- Hargita megye északi térségének egyik fontos útfelújítása a 127-es megyei út, Ditró és Tölgyes közötti szakasza

https://hargitamegye.ro/borboly-csaba-igergetes-helyett-mindent-megtettunk-hogy-mielobb-aszfaltozott-ut-legyen-ditro-es-gyergyotolgyes-kozott/

Július 29– Folytatódnak összefogásban a munka a teljes megyét érintő fejlesztésekkel

https://m.facebook.com/borbolycsaba/videos/310910683440020?_rdr

Július 29 újabb összeget szavaztak meg a Borszéken épülő wellness- és kezelő központ kialakítására

https://maszol.ro/gazdasag/130102-ujabb-osszeget-forditanak-a-borszeki-wellness-kozpont-kialakitasara

Szeptember 8 -„Erdély legjei” közé a látványos turistacélpontok, a kulturális, építészeti örökség elemei mellé az elmúlt évek kiemelkedő gazdasági beruházásai és más megvalósításai is bekerültek

https://www.maszol.ro/index.php/gazdasag/131762-erdely-legjei-hargita-megye-a-borszeki-balneo-klimaterikus-wellnesskozpont-video?fbclid=IwAR0thZd8io8Jgev4MOILtnhrZj9CYtR_SiJUohE53IGgDie1bz62b-yD-dM

Szeptember 23A balneoturizmus felvirágzását várjuk a befejezés előtt álló kezelőközponttól

https://m.facebook.com/borbolycsaba/videos/641089266798551?_rdr

Szeptember 25– Folyamatban vannak a kezelőközpont befejező munkálatai

https://hargitamegye.ro/osszefogas-a-borszeki-nagyszabasu-beruhazas-befejezesere/

November 19-Hargita Megye Tanácsa és Borszék önkormányzata aláírta a társulási szerződést, hogy a borszéki kezelő- és wellnessközpont mihamarabb megnyíljon a látogatók előtt

https://hargitamegye.ro/befejezik-a-borszeki-kezelokozpont-epiteset/

November 19 –Társulási szerződés kötés Mik József polgármesterrel, a központ bútorzatának finanszírozására

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/370726940696940

November 19Lehetővé vált, hogy a megyei tanács támogassa a borszéki kezelő- és wellnessközpont befejezésének munkálatait

http://kisujsag.ro/befejezik-a-borszeki-kezelokozpont-epiteset/

November 19– a megyei önkormányzat kétmillió lejjel vesz részt az új wellness- és fürdőközpont további munkálataiban

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/Ketmillio-lejjel-tarsult-a-megyei-tanacs-a-furdoepitesbe-112

2021

Január 29Elindulhat a közbeszerzés a borszéki wellnessközpont befejezéséhez szükséges bútorzat és munkálatok elvégzéséhez

https://hargitamegye.ro/a-biztonsag-es-a-turizmus-fejleszteset-celzo-donteseket-hozott-hargita-megye-tanacsa-testulete/

Április 15Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a borszéki wellnessközpont belsőépítészeti munkálataira

https://maszol.ro/gazdasag/Folytatodik-a-borszeki-wellnesskozpont-epitese

Április 15– Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a borszéki wellnessközpont belsőépítészeti munkálataira

https://hargitanepe.ro/mar-csak-a-belsoepiteszeti-munka-van-hatra-a-borszeki-wellnessben

Április 27Közel húszmillió lejből gazdálkodik ebben az évben a borszéki önkormányzat, amleynek több, mint felét beruházásokra fordítja

https://hargitanepe.ro/beruhazasokra-osszpontositanak

Június 10-Az Orotva és Borszék közötti 128-as jelzésű megyei utat is felújítaná Hargita Megye Tanácsa

https://hargitamegye.ro/orotva-es-borszek-kozott-epitenek-ki-a-megyei-utat/

Július 26Tavaszi kiírásán a megyei tanács történelmi egyházaknak szóló programjában összesen 96 pályázatot bírált el pozitívan.

https://hargitamegye.ro/tobb-mint-negy-millio-lejt-hagytak-jova-a-hargita-megyei-egyhazaknak/

Július 28– Hargita Megye Tanácsa több, a turizmus fejlesztését érintő döntést fogadott el a csíkkozmási Sószékfürdőn tartott havi ülésén

https://hargitamegye.ro/hargita-megye-turisztikai-fejleszteseit-erinto-donteseket-hozott-meg-a-megyei-tanacs-testulete/

Szeptember 29Több beruházásnak az előkészítése is zajlott, ezek kivitelezése kezdődik hamarosan, néhánynak pedig ebben az időszakban érnek a végére

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/Egy-evnyi-mandatum-utan-150

Szeptember 30– Nem állnak le Borszék térség folyamatos fejlesztésével

https://m.facebook.com/borbolycsaba/posts/pfbid04psL7udcGFmi2puoEW9vX1kkX9ZTFACLT5dTvEZu1gKjkHJNiEET97M6F7YftQjCl?_rdr

2022

Február 2-A fejlesztésekre fordítja a borszéki városháza idei költségvetésének több mint felét

https://maszol.ro/gazdasag/A-fejleszteseket-helyezi-eloterbe-az-idei-koltsegvetes-Borszeken

Február 2-Az előzetes számítások alapján mintegy 23,5 millió lejből gazdálkodhat idén a borszéki önkormányzat

https://hargitanepe.ro/borszek-tervek-es-otletek-2022-re

Február 2 Ezúttal is a fejlesztésekre fordítja a borszéki városháza idei költségvetésének több mint felét

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/Mik-Jozsef-a-fejleszteseket-helyezzuk-eloterbe-163

Február 17-Elkészült az épülő borszéki wellness-központ teljes bútorzata

https://maszol.ro/belfold/Atadtak-az-epulo-borszeki-wellness-kozpont-butorzatat

Február 17A kézdivásárhelyi Promobil Kft. befejezte a központ belsőépítészeti munkálatait

https://hargitanepe.ro/nyaron-nyithat-a-borszeki-wellness-kozpont-az-utolso-simitasokat-vegzik

Február 17Idén nyáron megnyitja kapuit a borszéki wellness és kezelőközpont wellness részlege

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2008013102713756

Február 17-A tervek szerint június végén-július elején megnyitják a wellness részleget

https://hargitamegye.ro/nyaron-megnyitja-kapuit-a-borszeki-wellness-es-kezelokozpont-wellness-reszlege/

Február 17A borszéki wellness és kezelőközpont Hargita Megye Tanácsa által támogatott beruházásainak műszaki szemléjére került sor február 17-én

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/Egy-nagy-lepessel-kozelebb-a-nyitashoz-164

Május 5A gyógyfürdő és wellnessközpont működéséhez szükséges szakszemélyzet toborzása elkezdődött

https://hargitanepe.ro/borszeki-gyogyfurdo-kezdodik-a-munkaero-toborzas

Május 5A borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont a nagyközönség számára való megnyitásának előfeltétele a munkaerő-toborzás is

https://szekelyhon.ro/aktualis/megtortent-a-borszeki-gyogyfurdo-muszaki-atadasa-kezdodik-a-munkaero-toborzas#

Május 5-Tizenhét beosztásba összesen 55 személy alkalmazására kerül sor a következő időszakban

Borszéki gyógyfürdő: kezdődik a személyzet toborzása – Borszékfürdő (statiuneaborsec.ro)

Október 28Az elkészült új wellnessközpontban ismét tudnak gyógykezeléseket végezni szervezett formában

https://szekelyhon.ro/aktualis/visszakapta-a-balneo-klimaterikus-furdohely-statusat-borszek

Október 28-A kormányülésen elfogadták a kormányhatározatot, amely újra balneo-klimatérikus státust biztosít Borszéknek

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/Visszanyertuk-balneo-klimaterikus-furdohely-statusunkat-188

November 1-Borszék azért kaphatja vissza régi rangját, mert decemberben megnyílik a Fontana kezelőbázis

https://szekelyhon.ro/aktualis/visszakapta-regi-minositeset-borszek

November 7– Tizenkét évnyi tervezés és építkezés után december 15-én megnyitja kapuit a FONTANA Borszéki Gyógyfürdő

https://maszol.ro/gazdasag/December-kozepen-nyit-az-uj-borszeki-gyogyfurdo

November 7-december 15-én azonban végre megnyitja a kapuit a létesítmény

https://szekelyhon.ro/aktualis/december-kozepen-nyilik-meg-a-borszeki-wellness-es-kezelokozpont

November 7– Közel van ennek az álomnak a megvalósítása, amely az üdülőhely turizmusának újjáéledéséhez fog vezetni

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/FONTANA-Gyogyfurdo-december-15-en-nyitunk-189

November 8-Hosszú és komplex projektet fejeztek be az üdülővárosban

https://hargitanepe.ro/elkeszult-a-borszeki-kezelokozpont

November 21A több mint tíz éve épülő gyógyfürdő és wellnessközpont megnyitójára december 15-én kerül sor

https://hargitamegye.ro/december-15-en-nyilik-meg-hargita-megye-egyik-leglatvanyosabb-wellnesskozpontja-borszeken/

November 21-December 15-től mindenki számára megnyílnak a wellnessközpont kapui

https://m.facebook.com/borbolycsaba/videos/3482123092032719?_rdr

November 21-December 15-én nyílik meg Hargita megye egyik leglátványosabb wellnessközpontja Borszéken

https://maszol.ro/belfold/Igy-nez-ki-belulrol-az-atadas-elott-allo-furdokozpont-Borszeken

December 7-Borszék visszanyerte balneo-klimatérikus fürdőhely státusát, valamint a következő évben az alsóborszéki városrész infrastruktúra fejlesztésére is szeretnének hangsúlyt fektetni

https://statiuneaborsec.ro/hu/Hirek-3/Mik-Jozsef-a-tennivalok-soha-nem-ernek-veget-191

Your Content Goes Here