Elindulhat a közbeszerzés a borszéki wellnessközpont befejezésére

Elindulhat a közbeszerzés a borszéki wellnessközpont befejezéséhez szükséges bútorzat és munkálatok elvégzéséhez, miután Hargita Megye Tanácsa testülete több mint kétmillió lej átcsoportosításáról döntött január 29-i online rendkívüli ülésén.

– A járványügyi megszorítások feloldását követően bízunk benne, már használatba tudjuk adni a kezelőközpontot – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az ülés elején a megyei tanács elnöke tájékoztatta a képviselőket, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház tüdő- és fertőző betegségek osztályának helyet adó csíksomlyói épületének tűzvédelmi rendszerét mielőbb igyekeznek kiépíteni. Mint mondta, tekintve, hogy az ingatlant bérlik, ezért nagyobb beruházást a törvények nem engednek eszközölni, ezért folytatják az adománygyűjtést. A képviselőket tájékoztatta ugyanakkor, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház beruházási terveit elküldték az Országos Beruházási Társaságnak.

A napokban beindult az oltásturizmus, amelynek köszönhetően a Hargita megyei szabad helyek hamar elfogytak. Erről Borboly Csaba és Tar Gyöngyi a közösségi oldalon is tájékoztattak:

https://fb.watch/3jwxU6Js03/

A megfelelő immunizálás érdekében egy új oltásközpontot is megnyit Hargita Megye Tanácsa Balánbányán. A régi kórházat miután összevonták a megyei kórházzal kihasználatlanná vált az ingatlan így most azt oltásközponttá alakíthatják át.

Az online tanácsülés megtekinthető Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán:

https://fb.watch/3jxAQZMETc/

Csíkszereda, 2021. január 29.