Forgatókönyv – II. kiírás

Tematikus napok szervezése, az óvodások/ elemi iskolások valamint V – VIII. osztályosok számára, és gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások szervezése az óvodások/előkészítő  valamint az I –IV osztályosok számára ” Táplálkozunk egézszégesen! Ne pazaroljunk! ” témával.

 

A nevelő intézkedések kivitelezésének lépései:

 1. 2022. november 23. és 2022. november 29. között a tematikus napok megszervezése óvodások/elemi iskolások, valamint V – VIII. osztályosok számára, a pedagógusok segítségével – ” Táplálkozunk egézszégesen! Ne pazaroljunk! „ témával.
 2. 2022. november 29. és 2022. december 07. között gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások szervezése az iskolákban a pedagógusok segítségével az óvodások/előkészítő  valamint az I –IV osztályosok számára. A gyakorlati foglalkozás témája: Táplálkozunk egézszégesen! Ne pazaroljunk! A foglalkozáson részt vevő diákok pedagógusaik segítségével jelentkezhetnek.

A gyakorlati foglalkozás résztvevő diákok  a következő témák közül válszthatnak:

 1. A)           Kreatív tízorai készítése – az iskolában kapott almák és más gyümölcsök vagy a tejtermékek felhasználásával
 2. B)           Plakát készítése – Hívd fel társaid figyelmét az élelmiszer-pazarlás ellen – ,,Ne pazaroljunk” címmel
 1. A munkákról készített fotók ( kreatív tízorairól valamint a plakátról)  beküldése, a beküldöt munkákat kis csomaggal jutalmazzuk.

Az  elkészített kreatív tízorairól vagy a plakátról készített fotók beküldését illetően a pedagógusok 2022. december 8-ig  a benkeseva@hargitamegye.ro e-mail címre vagy a Whatsappon a következő telefonszámra: 0745-929329 küldhetik az elkészített fotókat, az átirat mellé csatolt beküldési űrlappal együtt.

A tanulók és óvodások megnézhetik a Hargita Megyei Tanácsának az oldalára feltöltött tájékoztató bemutatót , kis filmeket is a témával kapcsolatosan , valamint más információkat is a ”Románia az iskolákért programjával” kapcsolatosan, az alábbi linkeken:

A bemutató linkje https://www.slideserve.com/Benkes/t-pl-lkozz-eg-szs-gesen-ne-pazarolj-powerpoint-ppt-presentation

Kiss videók:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=XA70NZREXxM
 2. https://www.youtube.com/watch?v=qfBcpUc6wMA
 3. https://www.youtube.com/watch?v=FhGuBkNOBZk
 4. https://www.youtube.com/watch?v=3T0BU7TwcZo

Román oldal  https://judetulharghita.ro/program-pentru-scoli-a-romaniei


Kapcsolódó űrlapok:

Tematikus nap megtartását igazoló űrlap

Plakát beküldési űrlap


Forgatókönyv – I. kiírás

 

tematikus napok szervezése , az óvodások/elemi iskolások, valamint V – VIII.  osztályosok számára, valamint gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások szervezése az előkészítő osztályosoknak –

 „Iskolában és otthon is csak egészséges ételek” témával!

 

Időpont: 2022. május 23.– 2021. június 3.

Helyszín: Az előkészitő osztályok iskolai tantermei

 

A tematikus napok és gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások  programtervezete:

 • május 25. – május 27. között, szerdától – péntekig tematikus napok megszervezése az iskólákban (óvodások/elemi iskolások, valamint V. – VIII. osztályosok számára). A pedagógusok tematikus napot szerveznek az egyik tanórán ahol közösen az osztályal beszélgetnek az egészséges táplálkozásról, valamint ennek fontosságáról, videót is nézhetnek a témával kapcsolatban). Téma: Iskolában és otthon is csak egészséges ételek.
 • május 30. – május 31. között, hétfőtől – keddig a gyakorlati foglalkozáshoz az oktatási anyagok kiszállitása az előkészítő osztályosoknak. Minden előkészitő osztály kap egy oktatási anyagokat tartalmazó csomagot. A csomag tartalma: színes és fehér papírok, színes és fehér karton lapok, graffit és színes ceruzák, vízfestékek, ecsetek, rajztömb, olló, ragasztót.
 • május 30 – május 31. között, hétfőn és kedden az előkészítő osztályok foglalkozásának megszervezése a tanteremben, rajz vagy kézimunka órán. Ezen a napon a gyerekek, a tematikus nap alapján, a kapott oktatási csomagban tartalmazó kellékekkel közösen készítenek egy plakátot a következő témával: Iskolában és otthon is csak egészséges ételek. Készíthetik rajzolva, festve, vágva vagy ragasztva. Az elkészített plakátról a pedagógus fotót készít.
 • A plakátok beküldési határideje június 3. A plakátról készített fotót Hargita Megye Tanácsához, kell beküldeni a következő e-mail címre: benkeseva@hargitamegye.ro, vagy Whatsapp –on a következő telefonszámra: 0745-929329. A fotó mellé mellékelni kell: a pedagógus teljes nevét, elérhetőségét (telefon vagy e-mail címét) az iskola nevét, címét, és a plakátot elkészített osztályt.

Kapcsolódó űrlapok:

Tematikus nap megtartását igazoló űrlap

Oktatási csomag átvételi űrlap

Plakát beküldési űrlap


Beérkezett plakátok: