Forgatókönyv

 

tematikus napok szervezése , az óvodások/elemi iskolások, valamint V – VIII.  osztályosok számára, valamint gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások szervezése az előkészítő osztályosoknak –

 “Iskolában és otthon is csak egészséges ételek” témával!

 

Időpont: 2022. május 23.– 2021. június 3.

Helyszín: Az előkészitő osztályok iskolai tantermei

 

A tematikus napok és gyakorlati ismeretterjesztő foglalkozások  programtervezete:

  • május 25. – május 27. között, szerdától – péntekig tematikus napok megszervezése az iskólákban (óvodások/elemi iskolások, valamint V. – VIII. osztályosok számára). A pedagógusok tematikus napot szerveznek az egyik tanórán ahol közösen az osztályal beszélgetnek az egészséges táplálkozásról, valamint ennek fontosságáról, videót is nézhetnek a témával kapcsolatban). Téma: Iskolában és otthon is csak egészséges ételek.
  • május 30. – május 31. között, hétfőtől – keddig a gyakorlati foglalkozáshoz az oktatási anyagok kiszállitása az előkészítő osztályosoknak. Minden előkészitő osztály kap egy oktatási anyagokat tartalmazó csomagot. A csomag tartalma: színes és fehér papírok, színes és fehér karton lapok, graffit és színes ceruzák, vízfestékek, ecsetek, rajztömb, olló, ragasztót.
  • május 30 – május 31. között, hétfőn és kedden az előkészítő osztályok foglalkozásának megszervezése a tanteremben, rajz vagy kézimunka órán. Ezen a napon a gyerekek, a tematikus nap alapján, a kapott oktatási csomagban tartalmazó kellékekkel közösen készítenek egy plakátot a következő témával: Iskolában és otthon is csak egészséges ételek. Készíthetik rajzolva, festve, vágva vagy ragasztva. Az elkészített plakátról a pedagógus fotót készít.
  • A plakátok beküldési határideje június 3. A plakátról készített fotót Hargita Megye Tanácsához, kell beküldeni a következő e-mail címre: benkeseva@hargitamegye.ro, vagy Whatsapp –on a következő telefonszámra: 0745-929329. A fotó mellé mellékelni kell: a pedagógus teljes nevét, elérhetőségét (telefon vagy e-mail címét) az iskola nevét, címét, és a plakátot elkészített osztályt.

Kapcsolódó űrlapok:

Tematikus nap megtartását igazoló űrlap

Oktatási csomag átvételi űrlap

Plakát beküldési űrlap


Beérkezett plakátok: