EDUBOT

A projekt teljes címe: EduBot – Developing Key Competencies Through Blended-Learning Methodology Based on AI-Supported Chatbot Technology

A projekt címe magyarul: EduBot – Kulcskompetenciák fejlesztése a mesterséges intelligencia által támogatott chatbot-technológián alapuló kevert tanulási módszertanon keresztül

Finanszírozási program: az Európai Unió Erasmus+ programja, KA220 – SCH Alprogram – Együttműködési partnerségek

A főpályázó: Interregió Fórum Egyesület (Magyarország)

A projekt további partnerei:

  • TANDEM n.o., Szlovákia
  • Instytut ADN spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k., Lengyelország
  • Regionet Alapítvány – Térségi Fejlesztési Központ, Gyergyó
  • Hargita Megye Tanácsa

A projekt időtartama: 24 hónap

A projekt célja: az adaptív oktatást támogató pedagógiai eszközök és módszertanok kifejlesztése, az eszközök oktatási környezetben történő tesztelése, valamint széleskörű elterjedésük elősegítése.

A projekt a STEM-oktatás szemléletét támogatja a hatékony és innovatív oktatási módszerek fejlesztésével és népszerűsítésével. A kidolgozandó módszertan interdiszciplináris megközelítést alkalmaz, a cél egy olyan digitális oktatási folyamat kifejlesztése, amelynek eredménye a kompetenciahiányok azonosítása és pótlása.

Célcsoportok: pedagógusok; diákok, köztük hátrányos helyzetű diákok; digitális oktatás bevezetésében érdekelt intézmények, valamint a hátrányos helyzetű diákok segítésére szakosodott intézmények.

A projekt várható eredményei: egy innovatív vegyes tanulási módszertan kidolgozása, az e-learning támogatási rendszerrel és a szükséges digitális tartalmakkal együtt. A módszertan egy mesterséges intelligenciával megalkotott chatbot-technológiára támaszkodik, amely támogatja a személyre szabott, adaptív tanulást. Az egyéni tanulást segítő kérdésekkel és online magyarázatokkal segíti, illetve javaslatot tesz, ha személyes korrepetálásra van szükség. A chatbot-technológia a különböző vizsgákra való felkészülésben is segít, lényegesen javítja a sikeres vizsgák arányát. Továbbá, a projekt hozzájárul a tanárok és diákok digitális készségeinek és kompetenciáinak fejlesztéséhez is.

Sajtóközlemények

Go to Top