Idén is meghirdette pályázati kiírásait Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete.

2011- 2021 között közel 1,4 millió lejt tett ki az egyesületek számára pályázati úton nyújtott támogatás, amelyet idén is meghirdetett Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete.

Céljuk a mezőgazdasággal és vidékfejlesztéssel foglalkozó szakmai egyesületek tevékenységének támogatása. Az idén meghirdetett három pályázatra szánt előirányzott keretösszeg összesen 106 ezer lej.

Borboly Csaba egy Facebook élő adás keretében beszélgetett azokkal a gazdákkal, akik már az előző évek során részesültek a pályázati támogatásból:

https://fb.watch/f6Y6Qk8T20/

A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének majdnem 50%-át teszi ki. A tavalyi év során benyújtott pályázatok mindegyikét pozitívan bírálták el. Idén a Hargita megyei állattenyésztők helyi egyesületei, a gyümölcs- és zöldségtermelő, valamint feldolgozó egyesületek és szakmai egyesületek pályázhatnak.

„Várjuk azokat a gazdákat is, akik még nem vettek részt az egyesületek összefogásában. Az a fő célunk, hogy ezt az együttműködést erősítsük és évről évre új tagokkal bővítsük. Az egyesületek összefogására jó példaként  szolgálnak a csíkvacsárcsi állattenyésztő, gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egyesületek. ” – nyilatkozta Borboly Csaba, megyeelnök.

A gyors és minőségi munkavégzés érdekében elektromos kuktát, gyümölcsprést, generátort, tejminőség ellenőrzőt, rúgásgátlót és automata tejadagolót is beszereztek.

A kiírás feltételeinek megfelelő iratcsomót szeptember 20-ig lehet benyújtani, Hargita Megye Tanácsának 244B irodájában.

A pályázatok részletes leírása a következő linkeken olvasható:

Szakmai egyesületek számára:

 https://hargitamegye.ro/hargita-megyei-szakmai-egyesuletek/

Hargita megyei helyi állattenyésztők számára:

https://hargitamegye.ro/hargita-megyei-allattenyesztok-helyi-egyesuletei/

Hargita megyei gyümölcs-és zöldségtermelő és feldolgozó egyesületek számára:

https://hargitamegye.ro/hargita-megyei-gyumolcsfeldolgozo-egyesuletek/

Csíkszereda, 2022.08.24