Idén három kategóriában igényelhető a Hargita megyei családbarát tanúsítványt. A szálláshelyek és éttermek mellett turisztikai tevékenységeket is jelölhetnek a vállalkozók, programszervezők.

A változó trendeket, szabályokat figyelve, és a szakértők, illetve helyi vállalkozók véleményét meghallgatva Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Harghita) a 2020-as évben elindította a Visit Harghita – Family-friendly turisztikai kampányt.  Hargita megyét mindig rengeteg család látogatta, hiszen itt lehetőségük van a tömegektől távol, egészséges környezetben pihenni, megtapasztalni a természet közelségét. A Family-friendly minősítés célja a megyébe csábítani azokat a vendégeket, akik minőségi időt szeretnének eltölteni a családjukkal, illetve tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket keresnek.  Szálláshelyek és éttermek mellett idén turisztikai tevékenységeket is jelölhetnek a vállalkozók, programszervezők. Az utóbbi kategóriába olyan programokat vár a Visit Harghita csapata, amelyek érdekes és biztonságos időtöltést nyújtanak a család minden tagja számára.

A tanúsítvány megszerzéséhez a jelentkezőknek meg kell felelniük a Visit Harghita – Family-friendly kritériumrendszerébe foglaltaknak. A kézikönyv, amely tartalmazza a szükséges információkat, elérhető a visitharghita.com és az adiharghita.ro weboldalakon, valamint az érdeklődők felvehetik a kapcsolatot a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársaival a visitharghita@hargitamegye.ro e-mail-címen. A minősítés május 5., szerda éjfélig igényelhető.

A tavalyi évhez hasonlóan a tanúsítványok átadása egy influenszer-látogatással egybekötött díjátadón történik majd, amelyen többek között részt vesz Răzvan Pascu, turisztikai marketing szakember. Az influenszer a Visit Harghita csapatával együttműködve aktívan népszerűsíti a megyét, mint családbarát turisztikai desztinációit.

Jelenleg ötvenkét vendéglátóhely rendelkezik a Visit Harghita – Family-friendly tanúsítvánnyal.

Csíkszereda, 2021. április 21.