A borszéki oltóközpontban van még 1140 hely a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) adatai szerint. Aki szeretné igényelni a koronavírus elleni oltást, regisztráljon!

Az oltáskampány jelenlegi, második szakaszában a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó 55 év alattiak AstraZeneca oltásra iratkozhatnak, a krónikus betegek és a 65 év fölöttiek igényelhetik a Pfizer-BioNTech oltást.

Pénteken, február 26-án három oltóközpont nyílt meg Hargita megyében: Korondon, Gyergyóremetén és Borszéken:

Korondon és Gyergyóremetén hamar beteltek a helyek, viszont Borszéken még több mint ezer hely van.

„A vakcinaturizmus egyik célpontja Hargita megye. Ezért arra kérjük, azokat, akik szeretnék megkapni az oltást, iratkozzanak fel. Még tart az oltáskampány második szakasza, amikor a 65 év felettiek, a krónikus betegek és a kulcsfontosságú területen dolgozók jelentkezhetnek. Online regisztrálhatnak az erre a célra létrehozott felületen – https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, vagy ha szükséges, kérjék a családorvosok segítségét” – hívja fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita megyéből bárhonnan jelentkezhetnek a borszéki központba, éljenek a lehetőséggel, regisztráljanak, mert hamar betelnek a helyek, vagy az ország más részeiről érkezők foglalják el azokat.

 

Csíkszereda, 2021. március 2.