Csíkvacsárcsi Önkéntes Tűzoltó egyesület felszerelést vásárolt Hargita Megye Tanácsa önkéntes tűzoltóknak szóló pályázati kiírásán nyert 7000 lejes támogatásból. A tűzoltáshoz szükséges felszerelések, bakancsok, kesztyűk, védő ruhák mellett szórólapokat is készített az egyesület.

Augusztus 29-én, vasárnap adták át a beszerzett felszerelést Csíkvacsárcsiban a tűzoltó szertárban, ahol jelen volt Dobos László, Csíkszentmihály alpolgármestere, Szőcs László közbirtokossági elnök, Fodor Zoltán megyei tanácsos, valamint Füzesgyarmati Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselői.

Fodor Zoltán tanácsos elmondta, a megyei tanács ezután is támogatni fogja a helyi kezdeményezéseket. Hozzátette, a felszerelések mellett a tűzoltószertár építési költségeihez is jelentős összeggel járult hozzá. Dobos László alpolgármester a helyi önkormányzat támogatásáról biztosította az önkénteseket hozzátéve idén Ajnádon is szeretnék felépíteni a tűzoltó szertárat.

Nagy István, a Füzesgyarmati Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője szerint, négy éve járnak Vacsárcsiba és látják a csapat fejlődését.