Összegyűjti és eljuttatja az Európai Bizottsághoz a helyi vidékfejlesztési javaslatokat Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége.

Az Európai Bizottság a közelmúltban mutatta be az Európai Unió (EU) vidéki térségeinek hosszú távú jövőképéről szóló közleményét, amelyben azonosította a vidéki térségek nehézségeit és problémáit, ugyanakkor rávilágított a régiók számára kínálkozó fontos lehetőségekre is.

A helyi gazdák és érintettek javaslatait összegyűjti Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, és a megyei fejlesztési stratégia figyelembevételével benyújtják ezeket az Európai Bizottsághoz.

„A térség mozgató ereje még mindig a mezőgazdaság és az állattenyésztés. Számos olyan év volt, amikor a gazdák bizonytalanságban termeltek. Ezért arra bátorítok mindenkit, hogy éljen a nyilvános konzultáció lehetőségével, hiszen ez a gazdák és a lakosok érdeke is” – mondta Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója.

Az EU Bizottság közleményében olvashatunk a vidéki paktumról, amely az uniós, nemzeti, regionális és helyi szintű érdekeltek bevonásával támogatja a jövőkép közös célkitűzéseit, előmozdítja a gazdasági, társadalmi és területi kohéziót, és foglalkozik a vidéki közösségek közös törekvéseivel. Valamint egy vidéki cselekvési tervet is összeállítottak, amely támogatja a vidéki területeket, hozzájárulva azok kiegyensúlyozott, méltányos, környezetbarát és innovatív fejlődéséhez.

Vidékfejlesztési javaslataikat várjuk az office@investinhargita.ro e-mail címre, szeptember 2-ig.

Csíkszereda, 2021. augusztus 19.