Borboly Csaba: az egyhangú döntések és a szolidaritás mentén szeretnék dolgozni az új testületben is

A megyeháza oszlopcsarnokában tette le hivatali esküjét Hargita Megye Tanácsa új testülete október 30-án, pénteken.

Mint azt Borboly Csaba újraválasztott megyeitanács-elnök az eskütétel után kiemelte, az új mandátumban is az egyhangú döntések és a szolidaritás mentén kíván együtt dolgozni a képviselő-testülettel:

– Hiszem, hogy döntéseink nagyrészét egyetértésben tudjuk elfogadni az új mandátumban is. Településeink fejlődését tovább erősíthetjük a szolidaritás jegyében. Változások közepette vagyunk, ezekhez kell alkalmazkodnunk. Az elmúlt nyolc hónap a folyamatos változásról szólt, amelyben a leköszönő testület példásan és eredményesen helyt állt. A különleges időkben, különleges intézkedésekre van szükség, sajnos nem értek véget a kihívások, az új testület pedig ebben a megváltozott helyzetben kell eredményeket elérjen. Ugyanakkor Hargita megyének nagyon fontos, hogy érdekeink képviselve legyenek a parlamentben is – emelte ki az újonnan megválasztott testület elnöke.

Borboly Csaba hozzátette, új együttműködési lehetőség is nyílik a megyei tanács és a megyeszékhely önkormányzatával, amelyre korábban nem volt példa, de szorosabb együttműködést kíván kialakítani a többi térségek központjaival is.

– Hargita Megye Tanácsa közigazgatásilag felelős minden egyes településért és az emberekért. Karnyújtásnyira vagyunk, hogy Hargita megye regionális klinikával rendelkezzen és tovább kell dolgoznunk azon, hogy az új EU-s finanszírozási ciklusban Hargita megye is részesedjen támogatásokból, hiszen előkészített terveink vannak. Hargita megyében még él a kaláka hagyománya, ebben a szellemben dolgozunk tovább egyházainkkal, vállalkozókkal és civil szervezetekkel. – tette hozzá Borboly Csaba, gratulálva a mandátumot nyert tanácsosoknak.

Az alakuló ülés az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/807326023386964

Csíkszereda, 2020. október 30.