PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

általános kulturális pályázati kiírás a Hargita megyei kulturális projektek támogatására a 2024-es évben 

 

Leadott pályázatok

Útmutató 

Űrlap

 

A támogató intézmény megnevezése: Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, adószám: 4245763, tel.: 0266-207700, fax: 0266-207716.

Pályázhatnak: A román vagy a származási ország törvényeinek megfelelően létrehozott és bejegyzett román vagy külföldi, jogi- és fizikai személyek, egyéni vállalkozások, családi vállalkozások, akik különböző kulturális projekteket folytatnak, másokat mint amelyekre léteznek a Hargita Megyei Tanács által határozatokkal jóváhagyott speciális programok.

Jogszabályok:

Az 51/1998-as számú kormányrendelet a kulturális projektek finanszírozási rendszerének javításáról, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel;

Támogatott tevékenységek:

A román vagy a származási ország törvényeinek megfelelően létrehozott és bejegyzett román vagy külföldi, jogi- és fizikai személyek, egyéni vállalkozások, családi vállalkozások tevékenységei, amelyek célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése.

A 2024-es évre előirányzott keretösszeg: 800.000 lej.

A program futamideje: a 2024-es költségvetési év.

A pályázat leadási módja és határideje:

A pályázatokat a https://palyazatiprogramok.hargitamegye.ro online platformra szükséges feltölteni, majd a platform keretében letöltött PDF formátumú, elektronikus aláírással ellátott pályázatot vissza  kell tölteni a platformra, ugyanakkor a pályázatot szükséges  elküldeni az info@hargitamegye.ro és a ianovitsistvan@hargitamegye.ro e-mail címekre a pályázat feltöltésének napján. A pdf fájl neve röviden kell tartalmazza a támogatást igénylő szervezet nevét és a pályázat címét rövidítve. A pályázatok feltöltési határideje: 2024. február 28, 12:00 óra.

A kulturális ajánlatok postai úton is elküldhetők Hargita Megye Tanácsának iktatójába papír alapon, kézi aláírással ellátva, ezek beérkezési határideje az iktatóba 2024. február 28, 12:00 óra.

A pályázati útmutató megtalálható a  www.hargitamegye.ro oldalon, kapcsolattartó személy: Ianovits István Zsolt, tel: 0266-207745, email cím: ianovitsistvan@hargitamegye.ro.

 

 

Nyilvános felhívás a kulturális pályázatok kiértékelését és kiválasztását végző szakemberekből álló bizottságok létrehozására

 

1, Hargita Megye Tanácsa, saját adatbázis létrehozása céljából, szakemberek – szakmai bírálók jelentkezését várja a négy kulturális program kulturális pályázatainak kiértékelő és kiválasztási, alamint fellebbezési bizottságainak megalakítására:

 • Általános kulturális pályázati program a Hargita megyei kulturális projektek 2024-es támogatására;
 • A Hargita megyei román közösségek kulturális projektjeinek támogatását célzó 2024-es kulturális különprogram;
 • A Hargita megyei népi – és hagyományos viseletek támogatását célzó 2024-es kulturális különprogram;
 • A Hargita megyei roma közösségek támogatását célzó 2024-es kulturális különprogram.

2. A kulturális programok, projektek és események finanszírozási rendszerének javításáról szóló 51/1998-as számú, utólag módosított és kiegészített kormányrendelet 12-es cikkelye (2)-es bekezdésének b) pontja értelmében a pályázónak az alábbi feltételt kell teljesítenie:

 • legalább 3, vagy adott esetben legalább 2 év kulturális projektvezetésben és/vagy értékelésben szerzett szakmai tapasztalat.

3. A jelentkezési dossziénak az alábbi iratokat kell tartalmaznia:

 • Jelentkezési kérés
 • Önéletrajz
 • Személyazonossági igazolvány másolata
 • Szakmai tapasztalatot igazoló dokumentumok, amelyekből kiderül, hogy a pályázó legalább 3, vagy adott esetben legalább 2 év kulturális projektvezetésben és/vagy értékelésben szerzett szakmai tapasztalattal rendelkezik az adott a területen.
 • Egyéni felelősségvállalási nyilatkozat (mellékelt nyomtatvány)
 • Hozzájárulási nyilatkozat a személyes adatok kezeléséhez és továbbításához (mellékelt nyomtatvány).

4. A törvény értelmében nem lehet értékelő szakember az a személy, aki:

 • finanszírozandó projektet nyújtott be,
 • finanszírozási kérelmet benyújtott projektcsapat tagja,
 • közalkalmazotti jogállással rendelkezik,
 • egyéni munkaszerződést kötött a finanszírozó hatósággal.

5. Az elektronikus formátumban, digitális aláírással ellátott pályázatot 2024. március 10-ig lehet benyújtani az info@hargitamegye.ro vagy az info@judetulharghita.ro email címekre.

A szükséges űrlapok és további információk a ianovitsistvan@hargitamegye.ro vagy a salamonendre@hargitamegye.ro e-mail címen, illetve a 0266-207745-ös telefonszámon igényelhetők.

A programok részletes leírása a https://judetulharghita.ro/proiecte/ linken érhető el.

23.01.2024|

Az archív pályázatok itt olvashatóak

Go to Top