ANUNŢ

privind organizarea concursului de promovare în grad profesional imediat superior,

 pentru salariații care ocupă funcții publice de execuție de grad profesional asistent, clasa I

 

 

CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA, cu sediul în Miercurea Ciuc, Piaţa Libertăţii nr. 5, în baza prevederilor art. VII alin. (38) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2023, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 191/2022 pentru modificarea şi completarea  Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, și ale Anexei nr. 10 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, organizează concurs de promovare în grad profesional imediat superior, pentru salariații care ocupă funcții publice de execuție de grad profesional asistent, clasa I.

 

Numărul posturilor/locurilor scoase la concurs pentru funcționarii publici de execuție care îndeplinesc condițiile legale în vederea promovării în grad profesional principal: 5 posturi/locuri.

 

Pot participa la concursul de promovare funcționarii publici de execuție din următoarele compartimente:

  1. La Direcția resurse umane și comunicare, Compartimentul relații cu mass media și publicații proprii:
    funcţia publică de consilier, clasa I, grad profesional asistent;
  2. La Direcția economică, Compartimentul buget:
    funcţia publică de consilier, clasa I, grad profesional asistent;
  3. La Direcția economică, Compartimentul monitorizare organizații finanțate:
    funcţia publică de consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent;
  4. La Serviciul juridic și administrație publică, Compartimentul juridic, contencios, avizări acte administrative şi contracte:
    funcţia publică de consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent;
  5. La Direcția dezvoltare și relații externe, Compartimentul analiză și strategii:
    funcţia publică de consilier, clasa I, grad profesional asistent;
  6. La Direcția dezvoltare și relații externe, Serviciul programe proprii, Compartimentul fonduri nerambursabile:
    funcţia publică de consilier, clasa I, grad profesional asistent;

Condiţii de participare:

Pentru a participa la concursul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deținut, conform prevederilor art. 479 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, funcționarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;

b) să fi obţinut cel puţin calificativul „bine” la evaluarea performanţelor individuale în ultimii 2 ani de activitate;

c) să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentului cod.

 

Concursul de promovare va avea loc la sediul Consiliului Județean Harghita, după cum urmează:

  • proba scrisă 11.2024 ora 12.00
  • proba de interviu: Proba interviului se susţine de regulă, într-un termen de maximum 8 zile lucrătoare de la data afişării rezultatului probei scrise. Data, ora şi locul susţinerii probei interviului se afişează odată cu rezultatele la proba scrisă.

 

Dosarele de înscriere pentru concursul de promovare se depun la Compartimentul resurse umane din cadrul Direcţiei resurse umane și comunicare, biroul nr. 126, telefon 0266-207700 int. 1406, 1408, adresa de email: hr@judetulharghita.ro , în termen de 20 zile de la data afişării anunţului la sediul Consiliului Judeţean Harghita – în perioada 17.10.2024 – 05.11.2024, și va conține în mod obligatoriu:

  • adeverință de vechime eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării vechimii în gradul profesional din care se promovează;
  • copie după rapoartele de evaluare a performanțelor profesionale individuale din ultimii doi ani în care funcționarul public s-a aflat în activitate;
  • adeverinţa eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării situaţiei disciplinare a funcţionarului public, în care se menţionează expres dacă acestuia i-a fost aplicată o sancţiune disciplinară, care să nu fi fost radiată;
  • formularul de înscriere.

 

Coordonate de contact pentru înscrierea la concursul de promovare în grad profesional:

Veres Ingrid-Krisztina – consilier, la Direcția resurse umane și comunicare.

Condiţiile de participare, bibliografia și tematica la concursul de promovare se afişează la sediul Consiliului Judeţean Harghita respectiv și pe site-ul Consiliului Județean Harghita: https://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/cariera/ .

Modalitatea de înscriere la concurs

Potrivit dispozițiilor art. VII alin. (17) din OUG nr. 121/2023, dosarul de concurs se poate depune personal de către candidat, se poate transmite prin intermediul unui serviciu de curierat sau se poate transmite în format electronic, la adresa de e-mail indicată de autoritatea sau instituţia publică în anunţul de concurs. Dosarelor de concurs transmise de candidaţi la adresa de e-mail indicată de autoritatea sau instituţia publică în anunţul de concurs după terminarea programului de lucru al autorităţii sau instituţiei publice, dar în perioada de depunere a dosarelor de concurs, li se atribuie număr de înregistrare în ziua lucrătoare următoare, iar dosarul de concurs este considerat ca fiind depus în termen.

Documentele care constituie dosarul de concurs se depun în copie, cu obligaţia candidatului de a prezenta secretarului comisiei de concurs originalele acestor documente, pentru certificare pentru conformitate cu originalul, până cel târziu la data desfăşurării probei interviului, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire în funcţia publică în cazul promovării concursului.

Locul de depunere a dosarului de concurs și datele de contact: sediul Consiliul Județean Harghita, Miercurea Ciuc, Piața Libertății nr. 5, cod poștal 530140, județul Harghita.

 

  • Formularul de înscriere pentru concurs se poate descărca aici.
  • Bibliografia și tematica poate fi descărcat aici:

Promovare în grad profesional principal

  • Rezultatul selecției dosarelor:

Promovare în grad profesional principal

  • Rezultatul probei scrise:

Promovare în grad profesional principal

  • Rezultatul interviului:

Promovare în grad profesional principal

  • Rezultatul final:

Promovare în grad profesional principal

 

Borboly Csaba

preşedinte