Az Európai Bizottság elismerte Hargita Megye Tanácsának erőfeszítéseit

 

Az Európai Bizottság által 2023 márciusában meghirdetett felhívás nyomán Hargita megye jelentkezett az élelmiszerbiztonság kérdéskörében, hogy partnerré váljon az innováció területén:

https://fb.watch/sPvuumafiq/

– Hargita megye felkerült a térképre, megerősíti innovációs törekvéseinket és forrásokat tudunk lehívni. Olyan források válnak elérhetővé, amellyek a kutatás és innovációt területén hozhatnak többlet tudást megyénknek. Számunkra ez a minősítés nemcsak kitüntetés, hanem újabb lépés a fejlesztések felé. Ezek a programok, abban segítenek, hogy az EU-s támogatások és lehetőségek ne kerüljék el Hargita megyét és érdekeink legyenek képviselve – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, megköszönve a megyei tanács Nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályának munkáját.

Mint kifejtette, számos pályázó jelentkezett egész Európából, vonzódva a rendelkezésre álló jelentős forrásokhoz, azonban csak néhányukat választották ki. A következő években különleges központi alapokhoz jutunk hozzá, így fontos referencia ponttá válunk az EU innovációs térképén

Az új kezdeményezés célja az európai innovációs ökoszisztémák fejlesztése és az innovációs szereplők jobb összekapcsolása Európa-szerte, beleértve a lemaradó régiókat is, a Horizont Európa és a kohéziós politika társfinanszírozásával. Ezzel a Régiók Európai Bizottsága, amelynek Borboly Csaba 2012-től állandó tagja, az innovációs szakadék felszámolására és az európai régiókban az innovációs ökoszisztémákat támogató különböző uniós eszközök közötti koordináció fokozására irányuló felhívására reagál.

https://cor.europa.eu/ro/news/

Csíkszereda, 2024. június 13.