A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége 2024.06.17-én délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az intézmény megkapta a II-es kategóriába való besorolást, magas kompetenciájú kórházzá minősítették.

Prof. Dr. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter 2024.06.12-én írta alá a rendeletet, amely szerint jóváhagyták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház II-es kategóriába, magas kompetenciájú kórházként való besorolását.

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a kitartás, a munka meghozza az eredményét.

„A II-es kategóriás minősítéssel egy álmunk vált valóra, amelyért nagyon sokat dolgoztunk. És építkezünk tovább, ezt újabb missziók, célok fogják követni, kórházunk, betegeink érdekében. Gratulálok és köszönöm a kórház minden alkalmazottjának, ez mindannyiunk érdeme. Ez a minősítés egy újabb lépcsőfok a klinikai kórházi státus fele. Ahogy ezt a lépést, úgy a következőt is meg fogjuk tenni. Mert voltak, vannak és lesznek támogatóink, köszönöm mindannyiuk segítségét”

– mondta a menedzser.

Dr. Adrian-Cristian Dobrică, a kórház kutatási és fejlesztési igazgatója gratulált a munkaközösségnek és megköszönte orvoskollégái munkáját. Mint rámutatott, véleménye szerint a munka neheze ezután következik, úgy orvosi, mint a menedzsment és az intézményfenntartó szempontjából az egyetemi kórház szintjére kell emelni az intézményt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is köszönetét fejezte ki a hosszú és kitartó munkáért, amelyben a megyei tanács is jelentős részt vállalt.

„Korábban sokan azt mondták, hogy ezek csak távoli álmok, de mindig az álomból lesz valóság és a valóság ma itt van. Köszönöm, hogy hittek benne.  Péntektől már más ligában focizik ez a kórház és a most elért eredménynek jelentős hozadéka lesz a lakosság fele is. Komplexebb szolgáltatás, hatékonyabb ellátás”

– mondta a megye elnöke.

Dr. Tar Gyöngyi Hargita megyei tisztifőorvos azt mondta, ez egy fontos lépés a kórház számára. Kihangsúlyozta, a II-es kategóriába való besorolás nemcsak elismerés és nagyobb finanszírozásra ad lehetőséget a kórháznak, hanem kötelez is:

„gratulálok mindenkinek és megkérek mindenkit, hogy tekintse magáénak ezt az eredményt, és egyéni szinten úgy dolgozzon nap mint nap, hogy érezze ennek a súlyát és kötelezettségét, úgy dolgozzon, hogy a büszkeség mellett a betegek elégedettsége is a II-es kategóriát tükrözze”.

Dr. Vitos Attila orvosigazgató beszédében a II-es kategóriával járó felelősségre is figyelmeztetett, és kihangsúlyozta, oda kell figyelni kiemelten az orvosi munka és a medikális tevékenység minőségére.

Forrás:  Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

Csíkszereda, 2024 június 17