CONCURS FOTOGRAFIC

Consiliul Județean Harghita cu patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România de ziua internațională a romilor anunță concurs fotografic în tematica „Viața romilor pe baza regulamentului de mai jos.

Regulament

Salonul de Artă Fotografică este deschis fotografilor amatori sau profesioniști din județul Harghita, invitați să participe cu imagini digitale color sau alb-negru.
Salonul de Artă Fotografică din județul Harghita este organizat de Consiliul Județean Harghita și se desfășoară sub patronajul  AAFR.

  1. TEMĂ/ SECȚIUNI
  • a) – Portrete de romi (color sau monochrom)
  • b) – Sărbătorile romilor (color sau monochrom)
  1. PREMII
  • La fiecare secțiune se acordă:
    • Medalii AAFR de aur, argint și bronz + 6 mențiuni FIAP
    • În total sunt oferite 6 premii.

Premiile vor fi trimise prin poșta obișnuită. Organizatorii nu își asumă nici o răspundere pentru premiile care se pierd în timpul transportului.

  1. CERINȚE

Înscrierea fotografiilor se poate face doar prin e-mail transmis la adresa de e/mail andraslorand@hargitamegye.ro Nu se acceptă imagini trimise pe CD sau DVD.

Fiecare participant poate înscrie maximum 4 lucrări la fiecare secțiune. El trebuie să fie autorul fotografiei înscrise în Salon în ansamblul ei și să dețină dreptul de proprietate asupra lucrării originale. Fotografiile realizate prin programe de inteligență artificială (AI) nu sunt acceptate în acest salon.

Un participant nu poate să înscrise aceeași fotografie sau fotografi similare în mai multe secțiuni.

O fotografie poate fi respinsă atunci când juriul consideră că lucrarea respectivă nu îndeplinește condițiile prevăzute în prezentul regulament.

Membrii juriului vor juriza fără să aibă nici o informație privind numele autorului și proveniența acestuia.

Prin participarea la salon toți participanții acceptă condițiile prevăzute în prezentul regulament.

  1. ÎNSCRIEREA IMAGINILOR

Fotografia trebuie să aibă o dimensiune maximă de 1920 pixeli pe latura orizontală și 1080 pixeli pe latura verticală (incluzând eventuale chenare sau rame) la o rezoluție de 300 dpi, fără să depășească 2 MB. O imagine în format portret nu trebuie să depășească 1080 pixeli pe latura înaltă. Imaginile, color sau alb/negru trebuie salvate în format JPEG și profil sRGB.

Odată cu înscrierea unei fotografii, fiecare participant certifică originalitatea lucrării sale și faptul că el este unicul autor. De asemenea, fiecare participant permite organizatorilor să folosească gratuit fotografia sa pentru a fi publicată în expoziție itinerată în aer liber sau în materialele de promovare a evenimentului.

  1. DENUMIREA FOTOGRAFIILOR

Codul de identificare a imaginilor va avea cel mult 30 de caractere. Doar cifre și litere sunt acceptate. Nu se folosesc majuscule. Exemplu: Apus. Titlul nu trebuie să conțină extensii de genul jpeg sau IMG123 sau cuvinte precum „Fără titlu”.

O imagine color și una monochrome obținută în același mod și loc, cu un conținut identic, vor avea același titlu.

  1. TAXA DE PARTICIPARE

Prezenta anuț nu are taxă de participare

  1. JURIUL

Lucrările primite  vor fi jurizate de un juriu alcătuit din:

– András Lóránd, CJHR

– Incze Domokos, AAFR

– Balasi Csaba, AAFR

  1. CALENDARUL SALONULUI
Ultima zi de primire a lucrărilor 25 aprilie 2024
Jurizare 26 aprilie 2024
Anunțarea rezultatelor 7 mai 2024
Vernisaj În cursul lunii mai 2024
  1. COMUNICAREA REZULTATELOR

Rezultatele salonului vor fi făcute public prin intermediul a trei expoziții în aer liber pe parcursul lunii mai.

Fiecare autor va primi prin email rezultatul participării sale.

  1. EXPOZIȚIE ITINERATĂ ÎN AER LIBER

Toate lucrările premiate și un număr mare de fotografii acceptate vor fi cuprinse în expoziția organizată în aer liber în trei zone ale județului Harghita pe parcursul lunii mai 2024.

  1. PERSOANA DE CONTACT

Pentru eventuale informații suplimentare, directorul salonului András Lóránd vă stă la dispoziție la adresa  de email andraslorand@hargitamegye.ro sau telefon 0740127412

  1. UTILIZAREA DRONELOR

Utilizarea dronelor impune participanților să respecte toate legile existente în țara în care aceștia le utilizează. Există, de asemenea, o componentă etică a politicii și aceasta prevede ca: unul dintre aspectele fotografiei este că siguranța și bunăstarea subiectului, fotografului și a împrejurimilor sunt de o importanță crucială pentru captarea fotografică. Scopul acestei secțiuni este de a preveni orice interferență cu alte persoane sau animale care vor sau pot cauza o perturbare în activitatea lor normală, sau pot perturba modul în care un individ sau un animal interacționează cu mediul său.

  • O dronă nu poate zbura deasupra oamenilor în scopul fotografierii activității lor, cu excepția cazului în care se acordă permisiunea în scris.
  • O dronă nu poate zbura sau fotografia animalele în habitatul lor natural, în special în zonele de cuibărit și în locațiile în care animalul este deja sub stres (supraviețuirea în iarnă, migrație, hrănire, protejarea puilor). Fotografierea scenelor / peisajelor este permisă.
  • O dronă nu poate zbura sau fotografia în nicio arie sălbatică protejată.
  1. DEFINIȚIA FIAP A FOTOGRAFIEI MONOCHROM

O lucrare alb-negru care acoperă zone de la gri foarte închis (negru) până la gri foarte deschis (alb) este o fotografie monochromă cu o multitudine de nuanțe de gri.
O lucrare alb-negru, tonată în totalitate într-o singură culoare, rămâne a lucrare monochromă și poate fi acceptată la categoria alb-negru; în catalog, o asemenea lucrare va fi tipărită în alb-negru.

  1. PROTECȚIA DATELOR

Participarea la aceast Salon presupune acordul explicit ca datele personale pe care le transmiteți, inclusiv adresa de e-mail, să fie reținute, procesate și folosite de către organizatorii Salonului în scopuri legate de acesta. De asemenea, vă dați acordul explicit ca aceste date să fie trimise organizațiilor care au acordat recunoaștere oficială, patronaj sau acreditare acestui salon. Cunoașteți și acceptați că participarea la acest Salon presupune ca înscrierea și rezultatele obținute să fie făcute publice și fotografiile alese (după consultări) să fie publicate în cadrul expoziției în aer liber organizat de Consiliul Județean Harghita. Adresa de e-mail și datele dumneavoastră de contact nu vor fi făcute publice. Pe de altă parte, o lucrare alb-negru tonată parțial sau la care a fost adăugată o culoare, devine o lucrare color (policromie) și va fi încadrată la categoria color.