A DIGITHR projekt célja bürokrácia csökkentése, az átláthatóság növelése és a lakossággal való kapcsolattartás, emellett a szolgáltatásokhoz, ügyintézési folyamatokhoz való könnyebb hozzáférés megvalósítása egy digitális ügyfélkapu által. 

Ennek érdekében október 17-én másfél millió lej értékű szerződést írtak alá a nyertes céggel a Magic Solutions Kft.- vel. A szerződés és a projekt részleteit ma, október 19-én sajtótájékoztatón ismertették Hargita Megye Tanácsának székhelyén. 

 

Így a jövőben a Magic Solutions Kft. fogja kialakítani azt a digitális ügyfélkaput, ami által mindenki a saját otthonának kényelméből fog tudni kéréseket leadni, engedélyeket kérni és más megyei tanácshoz tartozó ügyintézési folyamatokat végezni. 

A projekt kedvezményezettjei magánszemélyek, jogi személyek, közigazgatási egységek, alárendelt intézmények és közösségi fejlesztési társulások, amelyekkel az intézmény együttműködik.

 – A DIGITHR projekt konkrét terméke a digitális ügyfélkapu lesz, ami megkönnyíti a lakosság számára az ügyintézést, a kérések és engedélyek feldolgozását.  Ezen kívül a megyei tanács belső ügyintézéseinek a digitalizálására, belső informatikai rendszerek fejlesztésére és egy dokumentum menedzsment rendszer bevezetésére is sor kerül. Év végére az eredmény mindenki számára látható lesz, a digitális ügyfélkapu által hozzájárulunk a teljes megye digitális átállásához

– számolt be Szőcs István, a DIGITHR projektmenedzsere, Hargita Megye Tanácsának Humánerőforrás és Kommunikációs Osztályának igazgatója.

Rácz Attila, a Magic Solutions Kft. ügyvezetőjének elmondása szerint: A digitális ügyfélkapu megkönnyíti az ügyintézést mindenki számára, a lakosok kérés szerint fognak kapni egy felhasználót és jelszót, így tudják majd használni a felületet.  A kialakításnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a felhasználói élmény a lehető legjobb, hatékony, egyszerű és letisztult legyen.

A DIGITHR projekt összértéke 2 987 078 lej, amelynek 98%-a vissza nem térítendő támogatás az Európai Strukturális Alap és a román állam közös finanszírozásából.

 

Csíkszereda, 2023. október 19.