Prioritatea Consiliului Județean Harghita este eliminarea vulnerabilităților

Incidentele legate de  securitatea informatică au devenit din ce în ce mai frecvente și au căpătat o amploare din ce în ce mai mare. În funcție de complexitatea lor pot provoca daune majore necesitând eforturi pentru eliminarea vulnerabilităților și consolidarea infrastructurii IT.

La nivelul Consiliului Județean Harghita specialiștii IT lucrează în permanență pentru a preveni și combate atacurile cibernetice.

Cu toate acestea, în 9 octombrie, a fost detectată piratarea site-ului principal al instituției, fiind afectată accesibilitatea  mai multor subpagini:

judetulharghita.ro

daune.judetulharghita.ro

litigii-hotare.judetulharghita.ro

Paginile menționate au conținutul temporar indisponibil pentru că specialiștii IT ai instituției se asigură că nu vor mai prezenta riscuri de securitate cibernetică și pentru a putea fi din nou utilizate.

Site-ul Consiliului Județean Harghita a fost creat cu scopul de a asigura transparența decizională și diseminarea informațiilor către  cetățenii județului nefiind astfel afectate informații confidențiale și nici activitatea curentă a instituției.

Până la remedierea situației, cetățenii pot urmări pagina de Facebook a instituției:

https://www.facebook.com/judetulharghita

Miercurea Ciuc, 17 octombrie 2023