A fost aprobată colaborarea cu comuna Sânmartin pentru protejarea Cimitirului Internațional al Eroilor din Valea Uzului

 Consiliul Județean Harghita s-a reunit în ședință extraordinară azi, 19 iulie, caracterul de urgență fiind dat de aprobarea depunerii pentru finanțare prin PNRR a unui proiect al Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita (DGASPC), în vederea sprijinirii persoanelor cu dizabilități, prin depunerea proiectului ”Dotarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu handicap Odorheiu Secuiesc”.

Obiectivul specific al proiectului este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate prin reabilitarea  infrastructurii sociale.

Termenul de depunere a apelului de proiecte este 21 iulie 2023, iar fondurile sunt limitate, astfel încât este necesară depunerea cu celeritate a cererii de finanțare.

Elekes Zoltan, director DGASPC Harghita, a subliniat importanța acestui proiect datorită cererii foarte mari pentru serviciile de reabilitare oferite.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat și repartizarea din 6% impozit pe venit aflat la dispoziția consiliului județean, orașului Vlăhița, pentru amenajarea parcului stradal și amenajări exterioare și zid de sprijin pentru construirea sălii de sport.

Totodată, în vederea protejării Cimitirului Internațional al Eroilor din Valea Uzului, s-a aprobat colaborarea Consiliului Județean Harghita cu comuna Sânmartin, în acest sens, Borboly Csaba, președintele consiliului județean, apreciind că singură cale pentru dezamorsarea situației existente, fiind cea legală. De asemenea, președintele și-a arătat speranța că instituțiile abilitate vor continua dialogul, considerând oportună asocierea și cu alte localități al căror interes este respectul față de comemorarea în pace și cu respectarea legii a eroilor.

 

Miercurea Ciuc, 19 iulie 2023