Online vásárlásra és hasznos információk átadására alkalmas applikációt fejlesztenek

 

A CAPactivities európai uniós projekt záró konferenciáját szervezték meg június 30-án a csíkszeredai Hunguest Hotel Fenyőben az Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny keretében.

A konferencián bemutatták azt az applikációt, amely Restart Székely termék szerves részét képezi majd. A fejlesztő Miklós Ervin, LGTproiect Kft. képviselőjének elmondása szerint a helyi kistermelők, így a Székely termék védjegy tulajdonosai számára is elkerülhetetlen a rövid élelmiszerláncban ma már alapvető követelménynek számító online vásárlás lehetőségének biztosítása. A fejlesztés alatt álló applikáció több mint 160 termelő ezernél is több termékét fogja tartalmazni.

Mint elhangzott az applikáció révén nemcsak a vásárlásra lesz lehetőség, hanem a termelőkről is többlet információ lesz elérhető valamint a termék minőségét is nyomon lehet majd követni.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője köszönetet mondott a partnereknek és kiemelte, ahhoz, hogy a Székely termék mozgalom továbbra is sikeres legyen szintlépésre van szükség. Ez a szintlépés pedig az online applikáción túl a Prémium Székely termék kategóriát is magában foglalja, amely egy szigorúbb minőség ellenőrzésnek veti alá a termékeket, amelyre szeretnék megkapni a minősítést.

A fejlesztési ügynökség vezetője ugyanakkor hozzá tette, a CAPactivities projekt révén is az elmúlt években a legnagyobb mértékben tudták megszólítani a gazdákat. Ugyanakkor nemcsak a gazdákat, de a fogyasztókat is, népszerűsítve az egészséges élelmiszer fogyasztást és a minőségi, helyi termékek vásárlását.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége második alkalommal pályázott sikeresen az EU Közös Agrárpolitikáját népszerűsítő projektre. A CAPactivities projekt célja, amelyben Hargita Megye Tanácsa is partner, hogy a KAP-pal kapcsolatos információkat a nagyközönség számára hozzáférhetőbbé és érthetőbbé tegye.

Csíkszereda, 2023. Június 30.