Hargita Megye Tanácsának küldöttsége is részt vett az idei kongresszuson Csehországban

A 2024-es év fontos lesz a Hargita megyei közösség számára, mivel az Europassió Kongresszus házigazdája nem más, mint a Csíksomlyói Passió.

Ennek értelmében Hargita Megye Tanácsa, a Csíksomlyói Passió Alapítvány és Csíkszereda Városháza képviselőiből álló delegáció részt vett a június 8-11- között megrendezett Europassió Kongresszuson Horice na Sumave-ban. A helyszínen átadásra került a reprezentatív utazó szobrocska is. Az Europassió ernyőszervezet 16 európai ország, 87 passiójátékokat bemutató csoportjából tevődik össze.

Az éves kongresszus az ismerkedés, kapcsolatteremtés és a szervezetet érintő döntések meghozatalának színhelye. 2019-ben pályázott a Csíksomlyói Passió Alapítvány a kongresszus szervezési jogára és az idei kongresszuson átvehette az Europassió vándorszobrát. Így kezdetét veszi a 2024-es Europassió Kongresszus szervezése Hargita megyében.

A szervező bizottság meghívó üzenete elérhető itt: https://www.youtube.com/watch

Csíksomlyón a Jézus Krisztus szenvedéseit bemutató színdarabok hagyománya évszázados múltra tekint vissza, majd 1996-ban miután a kommunista rezsim betiltotta ezeket a játékokat, helyi lelkes fiatalok csoportja által újult meg.

Hargita Megye Tanácsa támogatja e hagyományok megőrzését, megtiszteltetésnek tartja, hogy Hargita megyében ilyen rendezvénynek ad otthont.

Csíkszereda, június 12.