Nimeni nu trebuie lăsat în urmă

Consiliul Județean Harghita s-a alăturat în anul 2022 grupului de experți al Comunității Europene de Practică Pentru Parteneriat (ECoPP) înființat de Comisia Europeană. Tema principală a activității desfășurate în subgrupul 1 – complementaritatea fondurilor – este abordarea sinergiilor de parteneriat între diferite programe și proiecte UE, regiuni europene și niveluri de guvernare.

Calitatea de membru al grupului este o oportunitate, aceasta fiind posibilă datorită activităților biroului virtual de reprezentare a Consiliului Județean Harghita la Bruxelles și care, pe lângă reprezentarea intereselor locale, face posibilă sensibilizarea UE cu privire la provocările și nevoile locale în legătură cu accesarea fondurilor. În plus, Consiliul Județean Harghita își prezintă propunerile și punctele de vedere ținând cont de opiniile populației.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în calitate de raportor, a subliniat reprezentanților diverselor instituții ale UE să ia în considerare regiunile mai puțin dezvoltate atunci când alocă fonduri, deoarece acestea nu pot recupera decalajul față de zonele urbane mai mari și mai dezvoltate și, prin urmare, nu pot fi considerate beneficiari eligibili ai diferitelor fonduri. Acesta a mai apreciat că, atât guvernul, cât și Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri mai eficiente în favoarea regiunilor mai puțin dezvoltate.

Completând chestionarul de mai jos, puteți contribui la asigurarea faptului că problemele reale sunt puse pe agenda următoarelor reuniuni.

https://docs.google.com/forms

Termenul limită pentru completarea chestionarului este 10 februarie.

Miercurea Ciuc, 2 februarie 2023