Egy új projekt, amely a STEM oktatást támogatja

 

A CHOICE elnevezésű projekt célja, hogy előmozdítsa és javítsa a STEM-oktatást az iskolákban innovatív oktatási anyagok összegyűjtésével, illetve növeli a pedagógusok kompetenciáját, és a STE(A)M tanításban segíti őket, a tanulók érdeklődését a természettudományi, technológiai, mérnöki, művészeti és matematikai megközelítés révén fokozza.  

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke úgy véli, ezt a lehetőséget be kell vinni az iskolákba, hogy mind a tanárok, mind a közvetlen kedvezményezettek, a diákok élvezhessék az innovatív módszereket, és használhassák azokat a STEM-oktatás gazdagítására.

A projekt célja, hogy fokozza a fiatalok érdeklődését a STEM tantárgyak iránt, hogy a pedagógusokat és a diákokat egyaránt bevonja a több tudományágat átfogó, alulról felfele építkező tanulási folyamatba, amely elősegíti az innovatív módszerek használatát. A projekt elősegíti az együttműködést az oktatási intézmények, a vállalkozások és a közigazgatási egységek között, amelyek támogatni tudják a STEM tantervek reformját.

A célkitűzésekről, a STE(A)M megközelítésről és a MOOC innovatív oktatási forrásokról bővebben itt tájékozódhatnak: https://www.euchoice.eu/

A MOOC tanároknak és oktatóknak szóló innovatív rendszer, amely elmagyarázza a STE(A)M megközelítést. Öt modulból áll, amelyeket a STEM oktatásban használni kell:

  1. STEM és művészetek
  2. gyakorlati projektek
  3. STEM és nyelvoktatás
  4. technológiai felhasználása a társadalomtudományokban
  5. STEM és sport.

Minden modul négy nyílt oktatási forrást (OER) tartalmaz: tanári kézikönyveket, a tanulók tananyagát, a vetélkedők és a házi feladatokra vonatkozó javaslatokat.

Ezeket az oktatási forrásokat a STEM oktatásban jártas tanárok, diákok és STEM szakértőkből álló csoportok fejlesztették ki a CHOICE projekt keretében, az Olaszországban, Cipruson, Spanyolországban és Görögországban szervezett műhelymunka során.

Csíkszereda, 2023. január 31.