Recent, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a semnat un contract de finanțare pentru elaborarea și/sau actualizarea planurilor urbanistice generale a zece localități din județul Harghita.

De cei aproape 230 de mii de lei alocați Consiliului Județean Harghita de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vor beneficia următoarele localități: Bălan, Cârța, Corund, Frumoasa, Lunca de Jos, Merești, Racu, Sândominic, Tomești,  Vlăhița.

În 2021, prin același program, județul Harghita a primit 746.216,16 lei pentru 14 unități administrative, respectiv Săcel, Merești, Vlăhița, Atid, Cârța, Gheorgheni, Ocland, Racu, Lunca de Jos, Sândominic, Tomești, Cristuru Secuiesc, Frumoasa, Tulgheș.

„Planul urbanistic general definește direcția de dezvoltare durabilă a localităților pe termen scurt și mediu și reglementează condițiile în care se poate construi. În cazul în care o unitate administrativ teritorială nu poate aloca fondurile necesare din bugetul propriu pentru planul urbanistice generale, aceste planuri stagnează, în multe cazuri sunt prelungite, deoarece cele noi nu pot fi aprobate din cauza lipsei de fonduri. De aceea, acest sprijin este important și util, multe localități neavând resursele financiare necesare pentru a le pregăti” a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Miercurea Ciuc,  15 decembrie 2022