Reprezentanții Consiliului Județean Harghita au ținut azi, 7 noiembrie,  o întrunire cu asociațiile de dezvoltare intercomunitară, asociațiile microregionale,  din care consiliul județean face parte, pentru a dezbate provocările actuale și planurile de viitor.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat că aceste asociații ar trebui să poată funcționa ca structuri autonome, susținute de consiliul județean prin cotizațiile lunare și că aceste cotizații trebuie solicitate din timp, iar rezultatele să fie măsurabile și cuantificabile. Totodată, el a apreciat că, având în vedere că aceste  organizații lucrează pentru dezvoltarea județului, în folosul populației, și,  că investesc din bani publici, este foarte important ca aceste procese să fie transparente și rezultatele să fie măsurabile.

După cum a mai spus, din punct de vedere financiar, anul 2023 nu va fi ușor, de aceea este necesară o planificare atentă și responsabilă a resurselor.

Consiliul Județean Harghita își centrează activitatea pe 13 axe prioritare și acestea trebuie să fie luate în considerare de instituțiile subordonate, de diferitele asociații, și prioritizate în activitatea lor, a subliniat Vasile Bicăjanu, director executiv în cadrul Direcției Economice.

Szőcs István, director executiv în cadrul Direcției  Resurse Umane și Comunicare, a vorbit despre aplicații, subliniind importanța folosirii unor elemente uniforme de identitate vizuală.

Pál Péter, șeful Biroului Corp Control,  a atras atenția tuturor asupra documentației întocmite în urma auditurilor realizate, care conține comentarii și sugestii utile, și i-a asigurat pe reprezentanții asociațiilor de sprijin.

Activitatea acestor organizații reprezintă o contribuție valoroasă pentru  domeniul în care activează și președintele consiliului județean, Borboly Csaba, i-a încurajat pe reprezentanți acestora să se ajute reciproc cu exemple și bune practici.

Miercurea Ciuc, 7 noiembrie 2022