November 5-én Hargita Megye Tanácsa a Román Autósport Szövetség közreműködésével elektromos és hibrid autó ügyességi versenyt szervez a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodás Központ gyergyóremetei lerakójánál. A verseny mindenki számára nyitott, a jelentkezés díjtalan, de a versenyben való részvételhez a jelentkezőknek rendelkezniük kell érvényes hajtási jogosítvánnyal és egy elektromos vagy hibrid járművel.

„Úgy döntöttem, hogy én is versenyezni fogok, kormányt ragadok és kipróbálom magam az ügyességi versenyen. Nemcsak résztvevőként, de nézőként is megéri eljönni az eseményünkre, nagy terveink vannak. A fő célunk az, hogy a zöld átállást, a környezettudatosságot és az újrahasznosítás fontosságát népszerűsítsük. Hosszú távon a hulladék csökkentésével sok pénzt tudnánk megspórolni egész Hargita megyében” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

https://fb.watch/gmkK2MZQfi/

A versenyen részt vehetnek kiskorúak is, azzal a feltétellel, hogy van érvényes leigazolásuk a Román Autósport Szövetségnél (Federaţia Română de Automobilism Sportiv  – FRAS) és a szakszövetség nevezésre vonatkozó előírásait betartsák.

A 300 méter hosszú pályán bárki felmérheti a tudását. Egy autóval legfeljebb ketten versenyezhetnek, az autó nem kell kötelezően forgalomba íratva legyen, anélkül is részt vehet a versenyen. Összesen 50 versenyzőnek tudnak helyet biztosítani.

Négy kategóriába különítik el a versenyzőket, az első kategóriába olyan elektromos vagy hibrid meghajtású autók kerülnek, amelyek tengelytávja kisebb mint 2600 mm, a másodikba pedig az ennél nagyobb tengelytávval rendelkezők kerülnek. Az egyik kategóriát a női versenyzők számára tartják fenn, függetlenül a tengelytávtól, az utolsó kategória pedig a sajtókupa, ahová a médiaorgánumok képviselőinek jelentkezését várják, számukra a helyszínen autót is biztosítanak.

A versenyre lehet jelentkezni online is, a kitöltött jelentkezési lapot el kell  küldeni az inscrieri@harghitachallenge.com e-mail címre. Helyszínen is ki lehet tölteni a nevezési lapot, amelyet a titkárságra kell leadni.

A nevezéshez szükség van továbbá a kitöltött nevezési lapra, személyi igazolványra, hajtási igazolványra, az autó törzskönyvére, és a forgalomba nem helyezett autók esetén, származási okiratra.

A versenyen csak a következő feltételeknek megfelelő autó vehet részt: rendelkeznie kell működő biztonsági övvel, megfelelően működő fékrendszerrel, bukósisakkal a pilóta és a navigátor számára, megfelelően működő kormányzással és hajtással.

További információk a linkre kattintva: https://fb.me/e/5Qo6Clp4a

Csíkszereda, 2022. október 25.