Margrethe Vestager, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke konkrét lépéseket sürget és kiáll Hargita megye oktatásügyi kezdeményezése mellett

Hargita Megye Tanácsa október 12-én, 17 óra 30 perctől szakmai konferenciát szervez a Régiók és Városok Európai Hete (#EURegionsWeek) eseménysorozat keretében. A #LocalAction4Education (Helyi jópéldák az oktatásért!) elnevezésű oktatásügyi konferencia alapját elsősorban a Covid19-világjárvány okozta kihívások ihlették, ugyanakkor az esemény központi témája Hargita Megye Digitális Oktatási Cselekvési Terve (DigEdu2030), amely egy pilotprojekt elindítását javasolja a kevésbé fejlett régiók felzárkóztatása érdekében.

Kiemelt előadók: Margrethe Vestager, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő.

Az eseményhez való csatlakozás egy gyors regisztrációval történik, de élőben is követhető lesz Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán. Regisztráció a következő linken:https://eu.app.swapcard.com/event/euregionsweek-2022/

Az előadások angol nyelven zajlanak, melyhez biztosítva lesz magyar és román fordítás. A ???.?? ?????????́??? keresztül kérdések megfogalmazására is lesz lehetőség, valamint az esemény ???????? platformján keresztül kapcsolatba léphetnek az előadókkal és a résztvevőkkel.

A Facebook esemény elérhető itt: https://www.facebook.com/events/402867195325388

Csíkszereda, 2022. október 11.