Kisebb kifliket szállított október 10-én a kolozsvári Fagul Impex Kft. a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskolába, a bejelentés Román Sándor igazgató részéről érkezett Hargita Megye Tanácsához. Néhány terméket megmértek, ezek a 80 g helyett 60 g körül voltak, egyik sem érte el a 70 grammot sem.

Mint korábban beszámoltunk, Hargita megyében országosan az elsők között indult el a tej-kifli program, a diákok már a múlt héten kapták a termékeket. Borboly Csaba megyeelnök jó hírként számolt be arról, hogy nagyrészt helyi szolgáltatók szállítják a tej- és a péktermékeket. A kolozsvári cég a megye északi térségében és Gyergyó térségében nyerte meg a péktermékekre a közbeszerzést.

Sok éves kínlódás eredménye, hogy a komolytalan beszállítókat kiszűrjék, korábban módosító javaslatokat is megfogalmaztak a programmal kapcsolatban:

http://regi.hargitamegye.ro/upload/public/consiliu/propuneri/2019/hu/01_29_Level-Parlamentereknek.Tej.kifli.Iskolarogram.pdf

Még mindig vannak javítani valók a programon, hangsúlyozta Hargita Megye Tanácsának elnöke, ezért is hoztak létre egy közös platformot, és kérik a tanintézetek képviselőit és a szülőket, ha bármilyen panaszuk van a termékekkel kapcsolatosan, azonnal jelezzék, hogy közösen tudjanak fellépni annak érdekében, hogy a gyermekek jó minőségű, az előírásoknak megfelelő termékeket kapjanak.

A megyei tanács illetékes munkatársai felveszik a kapcsolatot a beszállítóval, aki ellen a panasz érkezett, és utána járnak, hogy miért nem tartja be pontosan az előírásokat. Ha továbbra sem a megfelelő terméket szállítják, további intézkedéseket foganatosítanak.

A minőség javítása érdekében továbbra is arra kérik a tanintézetek képviselőit és a szülőket, ha hiányosságokat észlelnek a termékek beszállításánál vagy annak minőségében, jelezzék az info@hargitamegye.ro címre, és az alábbi érintett intézményeknél:

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség elérhetőségei:

0266-311702

reclamatii.harghita@anpc.ro

Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság:

0266-211609

office-harghita@ansvsa.ro

Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság:

0266-324483

dspj.harghita@aspharghita.ro

A korábbi években tett erőfeszítéseinkről az alábbi linken is olvashat:

http://regi.hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Csíkszereda, 2022. október 10.