Administrația Bazinală de Apă Olt a organizat  o reuniune de informare pentru primarii din județ

Actualizarea Planului de Management al Riscului la Inundații se află în consultare publică în lunile următoare. În acest sens,  reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Olt  au organizat miercuri, 5 octombrie, la sediul Consiliului Județean Harghita, o reuniune de informare pentru reprezentanții primăriilor din județ.

„Trebuie să se ia cele mai bune decizii în ceea ce privește protecția împotriva inundațiilor. Ne bucurăm că ministrul Mediului, Tánczos Barna, acordă o atenție deosebită acestui subiect extrem de important. Județul Harghita este cel mai afectat de bazinul hidrografic Olt. Investițiile noastre sunt și ele afectate în mod semnificativ având în vedere că am demarat lucrări de anvergură pe valea Ghimeșului, pe drumurile județene și la sistemul de protecție împotriva inundațiilor” a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

El a apreciat că este foarte important ca și autoritățile locale să studieze proiectele disponibile online și, dacă știu că zonele cu risc de inundații nu sunt incluse în proiectele de planuri de investiții ar trebui să indice acest lucru.

În același timp, președintele consiliului județean a subliniat necesitatea unei colaborări mai strânse între Administrația Bazinală de Apă Olt și municipalități, inclusiv Consiliul Județean Harghita, având în vedere că o parte semnificativă a investițiilor se referă la bazinele hidrografice. Cu toate acestea, președintele s-a arătat încrezător că, prin implicarea reprezentanților UDMR în Guvern, se vor putea aloca fonduri pentru aceste planuri.

Planurile de Management al Riscurilor la Inundații și  hărțile de hazard și risc se regăsesc pe pagina : https://inundatii.ro/resurse/

Miercurea Ciuc, 5 octombrie 2022