Au fost semnate acordurile de parteneriat  între Consiliul Județean Harghita și U.A.T. Bălan și Cristuru Secuiesc

După semnarea în 3 iunie a acordului de parteneriat dintre municipiul Gheorgheni și Consiliul Județean Harghita, privind dezvoltarea unui incubator de afaceri, în data de 9 iunie au fost continuate demersurile consiliului județean pentru înființarea unor noi incubatoare de afaceri în localitățile Bălan și Cristuru Secuiesc.

La întâlnire au participat, vicepreședintele consiliului județean, Biro Barna Botond, Csergő Tibor András, primarul municipiului Gheorgheni, Koncz Hunor János, primarul orașului Cristuru Secuiesc și Iojiban Gheorghe, primarul orașului Bălan.

Incubatoarele de afaceri sunt dezvoltate în parteneriat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, investițiile fiind susținute în proporție de 50% din acest program și 50% din contribuțiile consiliului județean și al orașelor, în procent de 65%, respectiv 35%.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean a apreciat faptul că experiența incubatorului de afaceri de la Odorheiu Secuiesc va constitui un exemplu de bune practici pentru dezvoltarea celor trei incubatoare atât de necesare evoluției economice a județului.

Așa cum a ținut să precizeze de fiecare dată, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, aceste parteneriate între județ și U.A.T.-uri cresc gradul de competitivitate al județului, facilitând crearea de locuri de muncă și stimulându-i pe tineri să rămână acasă. Prin aceste demersuri poate fi stopat exodul de creiere și de forță de muncă.

Miercurea Ciuc, 9 iunie 2021