Scenariu – Sesiunea II.

Organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și/sau legume proaspete și a produselor lactate de către elevi din ciclul preșcolar/elevi din clasele primare și clasele V – VIII,  și organizarea activități educative practice, pentru clasele pregătitoare și elevi din clasele primare cu tema: Să mâncăm sănătos! Să nu risipim!

 

Implementarea măsurii educative se va realiza prin:

  1. Organizarea zilelor tematice,  de către elevi din ciclul preșcolar/elevi din clasele primare și clasele V – VIII, cu ajutorul cadrelor didactice, cu tema: Să mâncăm sănătos! Să nu risipim!  în perioada 23 noiembrie 2022 până în 29 noiembrie 2022.
  2. Se organizează sesiuni educaționale practice pentru clasele pregătitoare și elevi din clasele primare, cu ajutorul cadrelor didactice din clasă cu tema: „Să mâncăm sănătos! Să nu risipim! Elevii care participă la sesiune pot aplica cu ajutorul cadrelor didactice lor, în perioada 29 noiembrie 2022 până în 07 decembrie 2022.

Clasele care participă la sesiuni educaționale pot alege dintre următoarele teme:

  1. A)  Pregătirea unei gustări creative – folosind mere și alte fructe sau produse lactate de la școală
  2. B) Realizarea unui poster – Atrageți atenția colegilor împotriva risipei alimentare – cu titlul „Să nu risipim”
  3. Trimiterea fotografiilor cu gustările și cu posterele realizate, lucrările depuse vor fi recompensate cu un pachet mic.

În ceea ce privește depunerea fotografiilor cu gustările și cu afișele realizate, cadrele didactice pot trimite fotografiile până la data de 8 decembrie 2022 la benkeseva@judetulharghita.ro sau pe Whatsapp la 0745-929329, împreună cu formularul de depunere.

Elevii și preșcolarii pot urmări prezentarea și filme informative încărcate pe site-ul Consiliului Județean Harghita, legate de alimentație sănătoasă ți evitarea risipei. De asemenea, vor găsi și alte informații despre „Programul pentru școli al României”,  pe link-uri:

A bumató linkje: https://www.slideserve.com/Benkes/s-m-nc-m-s-n-tos-s-nu-risipim-powerpoint-ppt-presentation

Kiss videók:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=omRSETbaJ70
  2. https://www.youtube.com/watch?v=aWc_FZ6tCgM
  3. https://www.youtube.com/watch?v=YMXtkFNZ3QY
  4. https://www.youtube.com/watch?v=VMebK0S0HRY

Formulare aferente:

Formular de confirmare a zilei tematice

Formular de depunere a afiselor


Scenariu – Sesiunea I.

 

Organizarea de zile tematice dedicate  consumului de fructe şi/sau legume proaspete și a produselor lactate, activități educative practice, pentru clasele pregătitoare,  pentru clasele primare și clasele V – VIII –

Tema: ,,La școală și acasă, numai hrană sănătoasă!”

 

Data: 23.mai.2022- 03.iun.2022

Locație: Sălile de clasă

 

Implementarea măsurii educative se va realiza prin:

  • din 25 mai 2022 până în 27 mai 2022– organizarea zilelor tematice  pentru elevii din ciclul preșcolar/elevii din clasele primare și clasele V – VIII, cu ajutorul educatoarelor/ învățătoarelor, desfășurată cu tema: ,, La școală și acasă, numai hrană sănătoasă!”
  • din 30 mai 2022 până în 31 mai 2022 livrarea materialelor didactice pentru clasele pregătitoare. Fiecare clasă pregătitoare va primi un pachet de materiale educaționale. Pachetul va include: hârtii colorate și albe, foi de carton colorate și albe, graffiti și creioane colorate, acuarelă, pensule, bloc de desen, foarfece, lipici.
  • din 30 mai 2022 până în 31 mai 2022 – se organizează sesiuni educaționale practice pentru clasele pregătitoare, cu ajutorul cadrelor didactice din clasă, la o oră de desen sau meșteșuguri, unde vor realiza în comun un afiș cu tema: „La școală și acasă, numai hrană sănătoasă”. Sunt oferite instrumentele necesare pentru sesiune. (Pot fi făcute desene, picturi, decupaje). Profesorul trebuie să facă o fotografie afișului.
  • Termenul de transmitere a fotografiilor cu afișele este 3 iunie 2022. În ceea ce privește depunerea fotografiilor cu afișele realizate, cadrul didactic poate trimite pozele la benkeseva@judetulharghita.ro sau pe Whatsapp la 0745-929329, împreună cu formularul de depunere a afișelor.

Formulare aferente:

Formular de confirmare a zilei tematice

Formular de primire a pachetul educational

Formular de depunere a afiselor


Afișe primite: