Hargita megyéből, akárcsak Románia többi részéről, nagyon sokan külföldön vállalnak munkát. Vannak olyan személyek, akik a végleges kitelepedést fontolgatják, és olyanok is, akik csak ideiglenesen választották a külföldi munkavállalást, és hazaköltöznének.

Hargita Megye Tanácsa szeretné megszólítani azokat a személyeket, akik mostanában költöztek haza, vagy fontolgatják a hazaköltözést. Nem könnyű itthon újrakezdeni, számos nehézséggel szembesülhetnek, legyen az akár vállalkozásindítással vagy munkavállalással kapcsolatos.
A megyei tanács a felmerülő nehézségekben szeretne segítséget nyújtani – felmérni az igényeket, tanfolyamok indításával szakmai átképzésekre lehetőséget biztosítani, összehozni a munkakínálatot a munkakereslettel.

Hargita Megye Tanácsa elemző csoportja ezért kéri mindazokat, akik hazaköltöztek külföldről, vagy tervezik a hazaköltözést, töltsék ki az összeállított kérdőívet:

bit.ly/kerdoiv-kulfoldrol

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az online szervezett sajtótájékoztatón Klaus Johannis államfő mai nyilatkozatának kapcsán is állást foglalt:

https://soundcloud.com/borbolycsaba/borboly-csaba-online-sajtotajekoztatoja

 

2020. április 29., Csíkszereda