Jelentkezett Hargita Megye Tanácsa felhívására a gyergyószárhegyi RegioNet Alapítvány, amely egy online platformmal kínál segítséget a román nyelv és irodalom pótérettségire készülőknek. Mint korábban közzétettük, Hargita Megye Tanácsa segíteni kíván a pótérettségizőknek, ezért felhívást intézett a sikertelenül érettségiző diákokhoz és szüleikhez, illetve a tanárokhoz, trénerekhez, akik támogatni tudják a diákokat a felkészülésben. Erre a felhívásra jelentkezett a RegioNet Alapítvány, amely egy online platformot kíván, illetve online konzultációt szaktanárral. Ennek előnye az, hogy a tanulás nem időhöz vagy helyhez kötött.

„Örülünk, hogy van jelentkező a felhívásunkra, aki segíteni tudja a diákokat. Habár valamelyest javult a magyar anyanyelvű diákok átmenési aránya a román nyelv és irodalom érettségin, továbbra is vannak, akik elbukják, és a célunk az, hogy a Hargita megyei gyerekek sikeres vizsgáinak arányát javítsuk. Továbbra is felhívjuk a helyi önkormányzatok, az iskolák, a szülők és a diákok figyelmét, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a gyerekeket a tanulásban, illetve hogy kérjenek segítséget” – mondta Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, jelentkezzenek minél hamarabb az eredményes felkészülés érdekében, ugyanis az iratkozás már hétfőn kezdődik.

Fontos, hogy a gyerekek folytatni tudják tanulmányaikat. Ezért Hargita Megye Tanácsa továbbra is azzal a kéréssel fordul a helyi önkormányzatokhoz, hogy lehetőségeik szerint segítsék a településhez tartozó pótérettségiző diákokat.

Az önkormányzatok, iskolák, szülők és érdeklődők kereshetik a RegioNet Alapítványt is a 0748 071 403 telefonszámon, a kapcsolattartó Lukács Zoltán Levente. Az alapítvány két komponensű tanfolyamot kínál, online csoportos mentorációs órák keretében szaktanárok segítenek az érettségi vizsgára való felkészülésben, emellett, e-learning platformjukon több tucatnyi digitálisan kidolgozott román nyelv és irodalom témakörhöz biztosítanak hozzáférést a diákok számára.

Várjuk továbbra is azoknak a diákoknak, szülőknek a jelentkezését, akik igénylik a támogatást, kérjük, jelentkezzenek az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1JaVTWVPZWsmabTExxdV7MD-yWnyUPtneW33v8Wsnd5pJwg/viewform

Csíkszereda, 2022. július 14.