PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Turisztikai programok támogatása a 2024-es évben

 

Útmutató

Űrlap

 

A támogató intézmény megnevezése: Hargita Megye Tanácsa, Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, adószám: 4245763, tel.: 0266 207700, fax: 0266 207716.

Pályázhatnak: Hargita megye területén turisztikai tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyházak, amelyek a román törvények szerint létrehozott és bejegyzett jogi és fizikai személyek.

Jogszabály: az általános érdekeltségű nonprofit tevékenységekre közalapokból kiutalt vissza nem térítendő támogatásokról szóló 350/2005-ös törvény, az utólagos módosításokkal és kiegészítésekkel.

Támogatott tevékenységek:

– Turisztikai látványosságok létrehozása/bővítése, felújítása, fejlesztése és népszerűsítése a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében

  • tematikus parkok
  • bicikliutak
  • ásványvízforrások és fürdők
  • turistautak és zarándokutak
  • Visit Harghita selfie pontok kialakítása, a turisták által látogatott helyeken

– Hargita megyei turisztikai programcsomagok összeállítása és népszerűsítése

– A Hargitai megyei értéktár természeti értékeinek bővítését célzó tevékenységek támogatása

– Az extrémturizmus fejlesztésével kapcsolatos tevékenységek támogatása

– Nemzetközi, országos honismereti turistatalálkozók szervezésének támogatása (legkevesebb 6 napos táborok)

– Az önrész támogatása a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz.

A vissza nem térítendő támogatás NEM fordítható profittermelő tevékenységre.

A 2024-es évre előirányzott keretösszeg: 100 000 lej.

A program futamideje: a 2024-es év.

A pályázatok leadási módozata és határideje:

A pályázatokat a https://palyazatiprogramok.hargitamegye.ro online platformra szükséges feltölteni, majd a platform keretében letöltött PDF formátumú, elektronikus aláírással ellátott pályázatot vissza kell tölteni a platformra, ugyanakkor a pályázatot szükséges elküldeni az info@hargitamegye.ro és az andreasalamon@hargitamegye.ro e-mail címekre a pályázat feltöltésének napján. A pdf fájl neve röviden kell tartalmazza a támogatást igénylő szervezet nevét és a pályázat címét rövidítve. A pályázatok feltöltési határideje: 2024. március 14, 12:00 óra.

A pályázatokat postai úton is elküldhetők Hargita Megye Tanácsának iktatójába papír alapon, kézi aláírással ellátva, ezek beérkezési határideje az iktatóba 2024. március 14, 12:00 óra.

A pályázati útmutató megtalálható a www.hargitamegye.ro oldalon, kapcsolattartó személy: Salamon Andrea, tel: 0266-207745, email cím: andreasalamon@hargitamegye.ro.

05.02.2024|

Az archív pályázatok itt olvashatóak

Go to Top