Ahhoz, hogy a Homoródszentmártonból Gyepes érintésével megközelíthető községi út felújítása megvalósuljon, együttműködésre van szükség. Az említett útszakaszból nagyjából 2,2 kilométer tartozik Felsőboldogfalva adminisztrációs területéhez, 2,4 kilométer Székelyudvarhelyhez, 6 kilométer pedig Homoródszentmárton községhez.

A munkálatok kapcsán, a homoródszentmártoni, felsőboldogfalvi és székelyudvarhelyi polgármesteri hivatallal voltak korábbi egyeztetések, így ennek eredményeképpen Homoródszentmárton és Felsőboldogfalva megvalósíthatósági tanulmányai az említett útszakaszra el is készültek.

Korábbi egyeztetésekről bővebben:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/334853828002500

Járhatóvá kell tenni az utat, a kritikus pontoknál beavatkozni, kijavítani, átereszeket cserélni, ezt követően leaszfaltozni. Hargita Megye Tanácsa is konzultációra bocsájtja a határozatot, amely a jó együttműködésnek köszönhetően megvalósulhat.

A Felsőboldogfalva és Homoródszentmárton által elkészített megvalósíthatósági tanulmányok feltöltésre kerülnek az Anghel Saligny-programba is.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte, hogy a kisebb települések számára is elengedhetetlen az utak járhatóvá tétele. Az említett útszakasz jó adottságokkal bír, kiváló lehetőséget adna biciklizésre, szaladásra, túrázásra. Egy fontos útszakaszról van szó, amely hosszú múltra tekint vissza. A homoródmenti települések számára lesz újabb összeköttetés Székelyudvarhellyel.

Hargita Megye Tanácsa kész támogatni az útszakasz munkálatait, amely csak is akkor jöhet létre, ha az érintett polgármesteri hivatalok is hatékonyan együttműködnek – zárta gondolatait, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, november 3.