Megjelent a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó egysége körüli tereprendezéi munkálataira és közműcsatlakozásra vonatkozó közbeszerzési kiírása.

Hargita Megye Tanácsa folytatja a beruházásokat az egészségügyi ágazatba, azzal a céllal, hogy optimális feltételeket biztosítson a lakosság egészségügyi ellátásához.

A megyei tanács a Csíkszeredai Megye sürgősségi osztályának bővítésére, korszerűsítésére és felszerelésére nyert támogatást az Országos Beruházási Társaság révén. A finanszírozási szerződést 2021 júniusában írta alá Cseke Attila fejlesztési, építésügyi és közigazgatási miniszter, a tervezési és kivitelezési szerződést pedig 2022 szeptemberében.

A beruházás részeként a megyei tanács önrészéből, amely meghaladja a 3 millió lejt az épület tereprendezési munkálatait végzik el. Az elektronikus közbeszerzési oldalon május 3-án, szerdán jelent meg az erre vonatkozó kiírás:

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/ro/achizitiipublice

Az építőcégek jelentkezését június 6-ig várják.

– Fontos, hogy a közbeszerzési eljárás lezárása után minél hamarabb elkezdődjenek a munkálatok, hogy az épület munkálataival párhuzamosan, amelyet az Országos Beruházási Társaság bonyolít le, a tereprendezési munkálatok is haladjanak. A beruházás biztosítja az európai színvonalú orvosi és adminisztratív tevékenységek végzéséhez szükséges feltételeket, ami stratégiai fontosságú a megyei és a szomszédos megyékből érkező betegek sürgősségi orvosi ellátásában. Az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően és a kórház valamint a megyei tanács évek óta tartó munkája révén most már beruházások látványos része is elindul – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2023. május 4.