A avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita
Investițiile prin asocierea cu Compania Națională de Investiții (CNI) în vederea asigurării unor servicii medicale de calitate, derularea proiectelor europene, modernizarea infrastructurii utilitare precum și asigurarea continuității acordării de stimulente pentru buna funcționare a activității Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita, din data de 25 februarie.
Ședința poate fi urmărită accesând linkul :
https://www.facebook.com/judetulharghita/posts/4407494809305395
Un punct important pe ordinea de zi a ședinței l-a constituit construirea unei clădiri noi pentru secțiile Pneumologie și Boli infecțioase la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, prin investiții în asociere cu CNI, valoarea investiției fiind de aproximativ 70 de milioane de lei, din care, contribuția consiliului județean fiind de 3,05 milioane lei.
„ Pandemia ne-a arătat că nu putem face o prioritizare a specializărilor în medicină, în acest context secțiile de pneumologie au fost esențiale, și, pentru a putea asigura funcționarea optimă a acestora e nevoie de investiții susținute, și derularea actului medical în spații corespunzător amenajate. Asocierea cu CNI reprezintă o oportunitate extraordinară pentru a dezvolta sistemul sanitar la nivel județean, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc devenind din ce în ce mai atractiv pentru medici”, a apreciat Borboly Csaba, președintele consiliului județean
Totodată, o altă investiție care are rolul de a asigura deservirea optimă a actului medical este amenajarea Ambulatoriului de specialitate al clădirii Policlinicii din Miercurea Ciuc, urmărindu-se eficientizarea activității medicale prin asigurarea unor servicii medicale diversificate prin cabinete speciale reabilitate, amenajate și dotate.
În acest sens, Dr. Konrád Judit, managerul SJU Miercurea Ciuc, a ținut să precizeze importanța acestui demers al spitalului, care depune toate diligențele necesare în vederea facilitării accesului pacienților la servicii medicale pe fiecare specialitate.
„ Ambulatoriul trebuie să poată deservi optim bolnavii din toate localitățile din județ, pentru a putea fi tratați aici pe loc și pentru a asigura internarea de o zi pentru realizarea investigațiilor medicale”, a adăugat managerul spitalului
Pe ordinea de zi s-a aflat și modernizarea infrastructurii rutiere, în vederea asigurării circulației pe podul peste pârâul Corund, ca urmare a operaționalizării stației de transfer, în vederea realizării acestei investiții fiind aprobată documentația tehnico-economică.
Având în vedere numeroasele solicitări din partea consilierilor județeni cu privire la modalitatea de acordare a stimulentelor financiare la SJU Miercurea Ciuc, directorul financiar-contabil, László Botond, a ținut să precizeze faptul că acordarea acestor stimulente ajută la buna funcționare a activității spitalului, persoanele beneficiare fiind activ implicate pe secții și în zonele esențiale, de la începutul pandemiei până-n prezent. Totodată, directorul financiar-contabil a mai adăugat faptul că acordarea acestor stimulente nu presupune efort financiar suplimentar, urmând să fie asigurate din fondurile proprii ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.
Miercurea Ciuc, 25 februarie 2021