Slow-fashion vagy fast-fashion?

Szeptember 16-án a fenntarthatóság és az ökológiai tudatosság jegyében kötetlen és interaktív műhelymunkára került sor a csíkszeredai Magtár épületében, melynek Zsigmond Adél helyi divattervező kreatív műhelye adott otthont. Hargita Megye Tanácsa partnerként vett részt az esemény megszervezésében.

A fenntartható divat korunk egyik nagy kihívása, hiszen a fast-fashion üzletek megjelenése óta növekszik a textilhulladék mennyisége, ami jelentős környezetterheléssel jár. Minden egyes mértéktelen vásárlás a textilipari területen környezeti következményekkel is jár. A rendezvény célja az volt, hogy az ökológiai és fenntartható divat iránt érdeklődők megtanulják, hogyan válhatnak környezettudatosabbá a gardrób kialakítása terén.

Az esemény egyik kiemelkedő programpontja egy interaktív workshop és beszélgetés volt, melynek során a jelenlévők új divatirányzatokat fedezhettek fel.E mellett kiemelt figyelmet kapott a „slow-fashion”, a fenntarthatóság és a tudatos vásárlás népszerűsítése is.

A résztvevőknek lehetőségük volt ruhákat cserélni, illetve karitatív akció keretében a megmaradt ruhákat rászorulóknak adományozták az érintett alapítványokon keresztül.
Az eseményről itt olvashatnak: link

Csíkszereda, 2023 szeptember 19.