Idén először hirdetett részvételen alapuló költségvetést Hargita Megye Tanácsa. A program keretösszege egymillió lej, célja a lakosság bevonása, az együttműködés, a partnerség erősítése.

Mint korábban beszámoltunk, 40 javaslat érkezett a Hargita megyeiektől arra, hogy milyen konkrét fejlesztésekre, beruházásokra ötletekre költsék a keretösszeget, amelyek a közösséget szolgálják.

A szakmai jóváhagyás, vagyis annak eldöntése, hogy az egyes ötletek illeszkednek-e a közösségi költségvetés feltételrendszerébe, illetve szakmailag megvalósíthatók-e, támogathatók-e, a beérkezett javaslatok sokszínűségéből kifolyólag a jelenlegi közpénzügyi szabályozások és a kiírás szabályzatának előírásainak fényében nem kis kihívást okozott az elbíráló bizottságnak.

Tekintettel arra, hogy egyrészt, a bizottság néhány projektötlet esetében szükségesnek tartotta a kezdeményezőtől kiegészítő illetve pontosító információ begyűjtését, másrészt az elbírálási időszak alatt az újabb covid hullám, az elbíráló bizottság tagjainak a munkafolyamatát is érintette, ezért az eredményeknek a platformra való feltöltése augusztus 12-re módosul.

Köszönjük a pályázók megértését, addig is, aki még nem tette meg, regisztráljon az online szavazáson.

 

Részletek itt: https://hargitamegye.ro/reszveteli-koltsegvetes/.