Borboly Csaba: Pokol lesz az élet a 137-es megyei úton az elkövetkezendő időszakban, ellenben 2 év múlva a megyénk és az ország egyik legszebb útja lesz

 

Március 20-án, szerdán reggel Hargita Megye Tanácsának munkatársai és Borboly Csaba elnök átadták a terepet a Far Foundation SRL kivitelezőnek a megye legforgalmasabb megyei útjának felújítására.

A legforgalmasabb utat, egyben a legbiztonságosabb szakasszá is alakítjuk. A beruházás Csík- és Gyergyó-térség szolidaritásával valósul meg, amely az egész megyének fontos infrastrukturális és gazdasági építkezés – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke élő bejelentkezésében.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/3582126928704860

A 21,2 kilométeres szakasz beruházásának értéke közel a 160 millió lej. Az összeg nagyrészére, 140 millió lejt Hargita Megye Tanácsa az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny-programban pályázott sikeresen.

Az útszakaszon kerékpárút is lesz, amelyet zöld övezettel választanak el településen kívül. A teljes szakaszon négy hidat építenek újjá és további ötöt felújítanak, a településeken belül pedig fedett sáncokat alakítanak ki.

A kivitelezőnek 24 hónapja áll rendelkezésre a munkálatok befejezésére, amelynél nem számítanak bele azok a napok, hónapok, amikor az időjárás miatt nem lehet dolgozni.

Hargita Megye Tanácsa és a kivitelező cég a munkálatok ideje alatt kéri a lakosság és az autósok türelmét. Ha bármilyen meglátásuk van a munkálatokkal kapcsolatban jelezzék a megyei tanács felé, hogy a kivitelező cég tudja korrigálni az esetleges hibákat.

 

Csíkszereda, 2024. március 20.