Elérhetővé vált Hargita megye Tanácsának digitális ügyfélkapuja

Április 16-án, kedden Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy élő bejelentkezés keretében mutatta be az intézmény által létrehozott és működtetett online ügyfélkaput. A felületen egy regisztrációt követően különböző engedélyek, bizonylatok igényelhetőek.

Az oldal itt érhető el: https://ugyfelkapuhr.ro/hu/auth/signup

Többek között különleges szállítási engedély (AST) is igényelhető, amely által a súlykorlátozott megyei jelzésű utakon is közlekedhetnek nehéz gépjárművek

Az online platform két nyelven elérhető, átlátható és egyszerű felületet biztosít, amely által egy okos telefon segítségével könnyedén hozzájuthatunk a szükséges engedélyhez. Az online beküldött kérés iktatásra kerül, átmegy az illetékes szakosztály ellenőrzésén, ahol a chat funkciónak köszönhetően valós időben korrigálhatóak az esetleges hiányosságok. Majd az adott dokumentum típusától függően ugyan azon a felületen megjelenik a kiállított engedély is.

A felület a  „Hargita megye polgáraival való kapcsolattartást elősegítő online szolgáltatások DIGIT-HR” című projekt részeként jött létre.

Ügyintézés tekintetében ez nagyon nagy előrelépést jelent, hiszen tértől függetlenül, munkaidőben bármikor igényelhetőek ezek a dokumentumok. Az elkövetkező időszakban további szolgáltatásokkal bővül a felület.

Jelenleg különleges szállítási engedély igényelhető, a különböző urbanisztikai bizonylatok és az önkormányzatok számára a 6% -os jövedelemadó visszaosztására letehető online igénylések tesztelés alatt vannak.

Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint nagy előrelépésnek számít az intézmény és a lakosság együttműködésének tekintetében, ugyanis jelentős időt és energiát spórolhatunk meg, hiszen egy telefon segítségével bárhonnan elérhetőek a szolgáltatások.

Csíkszereda, 2024. április 16.