A Vas Megyei Önkormányzat a Bethlen Gábor Alap támogatásával 2022. június 15-19. között valósította meg az „Értékturizmus Vas megyében” című projektet, melynek célja a magyar hagyományok kölcsönös megismertetésének, ápolásának elősegítése és a magyar nemzeti öntudat fenntartása Vas megyében és Hargita megyében. Az együttműködés további fejlesztésével, a szakmai programmal, a szakértői párbeszéddel és a nyilvánosság megszólításával a projekt reményeink szerint nagyban hozzájárult a magyar hagyományok és értékek megőrzését, népszerűsítését célzó jó gyakorlatok átadásához, átültetéséhez, az értékek turisztikai célú hasznosításához.

A program egyik fő eleme a 2022. június 16-án, Szombathelyen megrendezésre került Értékturizmus Vas megyében c. konferencia volt, melynek célja volt a Vas megyei és Hargita megyei értékek megismertetése, az értéktár bizottságok közötti együttműködés elmélyítése.

Itt tartózkodásuk ideje alatt a Hargita megyéből érkezett delegációnak lehetősége nyílt a Vas megyei értékek megtekintésére.

A Bethlen Gábor Alapkezelő által támogatott rendezvény hiánypótlónak bizonyult, hiszen ez a találkozó hozzájárult a Vas megyei és Hargita megyei értékek tulajdonosainak, kezelőinek összefogásához, illetve megismertette az érdeklődőkkel az értékek népszerűsítésének, állagmegóvásának módszertanát.