Folyamatosan új álláshirdetésekkel bővítjük az oldalt, biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének, végzettségének és szakmai tapasztalatának megfelelő állást nálunk. Mi lehetőséget biztosítunk az egyéni és szakmai fejlődésre egyaránt.

De miért is érdemes Hargita Megye Tanácsánál dolgozni?

Interjúalanyunk Chiorean Adrian, a Műszaki vezérigazgatóság igazgatóhelyettese.

— A közigazgatás minden területén van már tapasztalatom,  jól ismerem az intézményeket

19 éve vagyok Hargita Megye Tanácsánál, szakmailag szerettem volna képezni magam a műszaki egyetem elvégzése után.

Milyen akadályokba ütköztél eddig a munkád során?

— Nagyon gyakoriak és néha logikátlanok a jogszabályi változások, ez jelenti a legnagyobb kihívást számunkra.

 Sokan és gyakran panaszkodnak a Hargita megyei utak minőségére. Te mit gondolsz erről? Mibe nem látnak bele az emberek egy-egy utas beruházásnál? Milyen kihívásokkal jár?

— Az utak lényegében olyan szerkezetek, amelyek idővel fejlődnek, számos tényező van hatással rájuk, amelyekkel megpróbálunk számolni. A rendelkezésre álló korlátozott költségvetést arra használjuk fel, hogy ahol szükséges ott beavatkozzunk.

Vannak azonban olyan belső lépések, amelyeken kötelező végigmenni, ezekbe egy külsős civil nincs ahogy belelásson. A legnagyobb kihívás számunkra azt jelenti , hogy minden beruházást a beruházások végrehajtásában vagy jóváhagyásában érintett valamennyi terület jogszabályainak figyelembevételével kell végrehajtanunk.

Mi volt a legnagyobb szakmai sikered mióta Hargita Megye Tanácsánál dolgozol?

— A legnagyobb sikerem az a csapatom, hiszen sikerült egy olyan csapatot kovácsolnom, amelynek tagjai mind száles látókörrel rendelkeznek az adminisztratív kihívások terén.

Szerinted ki kellene jelentkezzen a meghirdetett műszakis állásra?

— Mindenképp egy tanulékony és fejlődésre motivált személyt várunk. Mi biztosítjuk a dinamikus és nyitott környezetet.

Mennyire nehezen illeszkedtél be a csapatba?

— Optimistának tartom magam, szeretem a kihívásokat, tisztában vagyok a saját képességeimmel. Úgy gondolom, hogy könnyen sikerült beilleszkednem.

Az infrastruktúra fejlesztése során figyeltetek a környezetre?

— Minden projektünk tervezésénél és megvalósításánál egyaránt figyelünk a környezetre, leginkább helyi eredetű, természetes anyagokat használunk a munkálatoknál, próbálunk minimálisan invazívan dolgozni.

Úgy gondolod, hogy jó a megyei tanácsnál dolgozni?

— Hargita Megye Tanácsánál rengeteg szakterületre nyílt betekintésem, minden nap egy új kihívással kezdődik, az intézmény segít abban, hogy átlépjük a saját határainkat. A kihívásoknak köszönhetően tágult a látóköröm és fejlődtem is, mindeközben pedig a megerősödött bennem a csapatszellem is, kollégáim is nagy hatással vannak rám.

Ha felkeltette Önnek is az érdeklődését ez az interjú és szeretne Hargita Megye Tanácsánál dolgozni, akkor böngésszen a hargitamegye.ro/allashirdetesek weboldalunkon.