Sajnálatos módon újabb medvetámadás történt Hargita megyében. Ezúttal egy 19 éves fiút támadott meg a medve Felsőboldogfalván, Patakfalva településen. A fiatalember a családjával együtt a teheneket terelte haza, amikor megtámadta a medve. A családtagok egy traktor segítségével igyekeztek elijeszteni a medvét, így tudták a fiút a medve karmai közül kimenteni.

Az áldozat a karján, mellkasán és a fején szenvedett sérüléseket. A 19 éves áldozatot az eset után a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi osztályára szállították.

Nem ez volt az első medvetámadás Patakfalván, Zsombori Levente polgármester szerint ez a medve már ezelőtt is támadt emberre.

Azok, akik azt mondják, hogy Hargita megyében nincs túlszaporulat jöjjenek el Hargita megyébe és beszélgessenek el a helyiekkel. Most már van jogszabály a beavatkozásra a veszélyes egyedek esetében, úgy a lakott területen, mint azon kívül, csak alkalmazni kell. Példát kell vegyünk a többi európai országról, ahol külön forrásokat különítenek el ennek az ügynek a megoldására. Létezik a medvemaffia, az európai unióból és más forrásokból élnek, amíg így összefognak, addig mi nem tudunk az ügy megoldásának érdekében megfelelő lépéseket tenni. – tette hozzá Borboly Csaba felhívva a figyelmet, hogy a mezőgazdasági minisztérium részéről is szükség van közbelépésre.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a következő bejegyzést osztotta meg az esetről: https://www.facebook.com/100044336563894/posts

Csíkszereda, 2022. augusztus 2.