Hargita Megye Tanácsa képviseltette magát Rigában

Az Interreg Europe támogatásával április 29. és 30. között került sor a SEE – Sustainable Entrepreneurship Education projekt első nemzetközi találkozójára, amelynek helyszíne Rigában, Lettország fővárosában volt. A rendezvényen Hargita Megye Tanácsa is részt vett, hogy partnerként képviselje a projektet.

A kezdeményezés célja a fenntartható vállalkozói ismeretek oktatását célzó regionális politikák és programok fejlesztése. A projekt 2024 áprilisában indult, és 2028 júniusában fog zárulni, főpartnere pedig a franciaországi BGE Haut de France intézmény.

 A projekt lehetőséget teremt Lengyelország, Németország, Olaszország, Franciaország, Belgium és Románia partnereinek, hogy újító módszereket találjanak ki a fiatal középiskolások vállalkozói szellemének ösztönzésére.

Az esemény megnyitóján számos meghatározó személyiség köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a vállalkozói oktatás fontosságát a fiatalok fejlődésében. Hargita Megye Tanácsa Romániát képviselve bemutatta a Harghita Business Center sikeres példáját, hangsúlyozva a vállalkozói ismeretek népszerűsítésének fontosságát.

A találkozón Lettországból a Junior Achievement Latvia program és a Rocketgrip vállalat került bemutatásra, amelyek pozitív példáik révén bizonyították az üzleti oktatás fontosságát a fiatalok életében.

A résztvevők a pénzügyi oktatás és a vállalkozói tapasztalatok fontosságát emelték ki, amelyek segítik a diákokat megérteni a valós gazdasági fogalmakat és folyamatokat, valamint ösztönözhetik őket vállalkozói szellemük fejlesztésére és az innovációra.

Az esemény egyik kiemelkedő része volt a rigai 3-as számú általános iskola látogatása, ahol egy volt diák osztotta meg tapasztalatait az Európai Üzleti Kiválóság Díj versenyéről, hangsúlyozva a program általános karrierfejlesztésre és önálló ismeretszerzésre gyakorolt pozitív hatását.

A projekt következő nemzetközi találkozója Németországban kerül megrendezésre.

Csíkszereda, 2024. május 8.