Borboly Csaba: a szervezet képviselői szembenézhetnek a valósággal

Az Agent Green civil szervezet több ízben foglalt állást a medvék helyzetét illetően, petíciót fogalmazott meg és tett közzé Tánczos Barna környezetvédelmi és vízügyi miniszter ellen. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke korábban élő bejelentkezésben hívta meg a civil szervezet képviselőit, hogy látogassanak Hargita megyébe, töltsenek el itt pár napot, és kövessék figyelemmel a Hargita megyei medvék helyzetét.

Az élő bejelentkezés elérhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/2100697520068082

A meghívást elfogadva, július 23-án több napra Hargita megyébe látogatnak a szervezet képviselői.

Mindezek fényében, Hargita Megye Tanácsa egy kérdőívet készített a lakosságnak és az érdekelteknek, ennek segítségével határozzák meg azokat a helyszíneket, programokat, háztartásokat, melyekről úgy gondolják, hogy a zöld szervezet képviselőinek kötelezően látniuk kell. Olyan helyszínekre, háztartásokra gondolnak, ahol többször kárt okozott, illetve bejárt a medve.

A kérdőív elérhető az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfP0yOqsEK_JKgA4xgnsSXCcsATpWDNdZTURdqY0dXluWr24w/viewform

Borboly Csaba úgy véli, szembe kell nézniük a székelyföldi valósággal, beszélgessenek a medvetámadás áldozataival, ismerjék meg a gazdák mindennapjait, akik gyakorlatilag félnek kijárni, megművelni a földeket, vagy állatot tartani.

Csíkszereda, 2021. július 02.