Lebonyolította az első közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa központosított egységként

 Több pénz marad az önkormányzatoknak és a különböző intézményeknek, illetve az adminisztratív terheket is átvállalja Hargita Megye Tanácsa központosított közbeszerzési egységként. Aláírták július 18-án az első keretszerződést, amelyet Hargita Megye Tanácsa központosított közbeszerzési egységként bonyolított le. A szolgáltatás irodai felszerelések beszerzésére vonatkozik, ehhez a közbeszerzéshez húsz intézmény csatlakozott. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba megyeelnök és Groza Noémi osztályvezető, Iuliana Feclistov, az Országos Közbeszerzési Ügynökség elnöke, illetve zoom-on csatlakozott Cristina Martin az Európai Befektetési Bank részéről és Sofia Stoican az Ernst &Young konzorcium képviseletében, akik a projekt támogatói.

„A célunk az, hogy minél több pénz maradjon az önkormányzatok és a különböző intézmények számláján. Központosított egységként hatékonyabban le tudjuk bonyolítani a közbeszerzést, a teljes procedúrát átvállaljuk, és minőségi szolgáltatásokat tudunk közbeszerezni. Így nem csak pénzügyi, hanem adminisztratív költségeket is megspórolnak a csatlakozó intézmények, ezért reméljük, hogy egyre többen élnek a lehetőséggel” – nyilatkozta Borboly Csaba.

Iuliana Feclistova elmondta, több mint egy éve választották ki Hargita Megye Tanácsát a központosított közbeszerzési egység szerepére Szeben Megye Tanácsa és Temesvár Polgármesteri Hivatala mellett. Jelentős előrelépés, hogy július 18-án aláírták az első keretszerződést, mondta, és hozzátette, reméli minél többen csatlakoznak a központosított közbeszerzéshez, megtapasztalva annak előnyeit.

Cristina Martin is fontos eredménynek nevezte a szerződésaláírást, mint kifejtette, ez egy korszerű projekt, amelyhez a kellő szaktudással és komolysággal csatlakozott Hargita Megye Tanácsának csapata.

Nem volt könnyű az út, amit a partnerek együtt bejártak az elmúlt több mint egy évben, de a jó együttműködésnek meglett a kézzel fogható eredménye, mondta Sofia Stoican. Gratulált Hargita Megye Tanácsa csapatának, mint mondta, ez egy fenntartható kezdeményezés a közpénzek hatékony felhasználására.

Az első keretszerződés irodai termékek beszerzésére vonatkozik, ismertette Groza Noémi, a teljes összeg 4,2 millió lej áfa nélkül, időtartama 36 hónap. Ehhez a közbeszerzéshez húsz intézmény csatlakozott, ahol a minőségi szolgáltatásra fektették a hangsúlyt. Az elkövetkező időszakban a régióban levő közigazgatási egységeknek tartanak egy konferenciát, ahol ismertetik a központosított közbeszerzés részleteit és előnyeit, illetve a gazdasági szereplőkkel is felvilágosítják a rendszer használatáról, számolt be az osztályvezető.

Csíkszereda, 2022. július 18.