Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közgyűlésen a következőt hangsúlyozta: — Folytatni fogják a támogatások lehívását, hiszen a kistérségeink fejlesztéséhez nagyban hozzájárulnak ezek a pályázati kiírások. A Leader program következő, részletekbe menő kiértékelését május folyamán fogjuk megejteni.

Hargita megyéből összesen 4 Leader csapat kapott finanszírozást! Ez azért is számít jó eredménynek, mivel a városokon kívül minden település tagja egy Leadernek.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szerint: — a Hegyalja-Sóvidék Egyesület Leader-programja azért jó, mert a kistérségek változó igényeihez lehet igazítani a pályázati kiírásokat, így megvan az esély arra, hogy elnyerjék az akár munkahelyeket is teremtő pályázatokat.

A jövőben a Hegyalja-Sóvidék kistérség a turisztikai szolgáltatásokra tud még építeni, megvan rá a lehetőségük, hogy ezt fejlesszék, és így talán könnyebb lesz az előre nem látható nehézségeket átvészelni.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban tartott Leader közgyűlés fő céljai közé tartozott a 2021-es beszámoló és mérleg jóváhagyása, valamint a finanszírozási szerződés költségvetés módosításának jóváhagyása, kiegészítve a második szerződésből hozott összeggel.

Végezetül, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte a közgyűlési tagok közreműködését, hiszen közösen sikerült eredményekben gazdag éveket lezárniuk.

  1. április 25.