Célpontban a válsághelyzetek kezelése

Az ESPON EGTC (European Spatial Planning Observation Network = Európai Területi Tervezési Megfigyelő Hálózat) megnyitotta az európai közbeszerzési eljárást a „ResiLIAnce” (Improving Local Intermediate Authorities’ crises preparedness and territorial Resilience )projektre, melynek Hargita Megye Tanácsa is részese.

A projektben Románián kívül Spanyolország, Olaszország, Németország és Lengyelország különböző régiói vesznek részt.

A kíírásra jelentkező szolgáltatók feladata olyan célzott elemzés elvégzése, amely által a résztvevő régiókban területi bizonyítékokat gyűjtenek a társadalmi és környezeti válságok megelőzésére és kezelésére irányuló meglévő politikákról, azok erősségeinek és gyengeségeinek a feltárásával együtt.
Emellet vizsgálja az érdekelt felek felkészültségének hatékonyságát, felméri és javítja a már meglévő stratégiákat, segít a polgárok tudatosságának növelésében, hozzájárul a társadalmi-gazdasági fejlődéshez.

A projekt által egy olyan helyi elemzés készülhet, amely felméri a különböző természeti vagy társadalmi válsághelyzetekben való válaszmechanizmusokat az érintett felek és a politikai döntéshozók körében.

A projekt összköltsége 250,000.00 euro.

A kiírásra 2024. március 28-ig várják a jelentkezőket. További rézsleteket itt találnak: https://www.espon.eu/participate/calls/

Csíkszereda, 2024. március 4.