Megtartotta április rendes havi ülését Hargita Megye Tanácsa

Több mint ötszáz pályázatot nyújtottak be idén a civil szervezetek Hargita Megye Tanácsához, az elbírálás folyamatban van, ezt követi a szerződéskötés. A megyei tanács, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is támogatja a hétvégén megrendezésre kerülő Hargita Ralit, amely nemcsak a sportélet, hanem a turizmus szempontjából is fontos rendezvény. Ezek voltak Hargita Megye Tanácsa április 26-i rendes havi ülésének legfontosabb témái. A tanácsülést a csíkszeredai megyeházán tartották.

Megalakultak az általános kulturális, a román közösségek kulturális programjait, illetve a népviseletek beszerzését támogató pályázatokat elbíráló bizottságok, a tagokat megszavazta a döntéshozó testület.

Idén több mint ötszáz pályázat érkezett Hargita Megye Tanácsához a civil szervezetek részéről, az általános kulturális pályázatra 93, a román közösségek kulturális tevékenységeit támogató kiírásra 14, a népviseletek beszerzésére 43 pályázat. Utóbbi kiírás keretében székely és mezőségi népviseletekre, kórusruhákra és cserkészek ruhájára igényelnek támogatást. Most, hogy az elbíráló bizottságok megalakultak, május folyamán meglesz az eredményhirdetés, ismertette a részleteket Zonda Erika, a Programok és projektek vezérigazgatóság vezetője.

A megyei tanács az előző években folyamatosan támogatta a népszerű Hargita Ralit, idén is finanszírozza 50 ezer lejjel a sportigazgatóságon keresztül.

„A Hargita Rali nemcsak a sportélet kiemelkedő eseménye, számunkra turisztikai szempontból is fontos. Sokan látogatnak a megyébe a rendezvényre, akik megtekintik a gyönyörű tájat, kipróbálják a megyében levő turisztikai szolgáltatásokat, és jó hírnevét viszik térségünknek. A sportrendezvénynek pedig a központi sajtóban is nagy visszhangja van. A sport összeköt, nyelvtől függetlenül, és fair play-re tanít mindannyiunkat” – mondta Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke, aki az április 26-i ülést vezette.

Hargita Megye Tanácsának áprilisi rendes havi ülése visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/341529021213528

Csíkszereda, 2022. április 26.