Nagyszabású eseményre készülnek szeptember 16-án

Első alkalommal szervezik meg a Hargita Megyei Tűzoltó Találkozót a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra udvarán szeptember 16-án, szombaton. A szervező Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületét és a Hargita Megyei “Oltul” Sürgősségi Esetek Felügyelőségét támogatja Hargita Megye Tanácsa, a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra.

https://www.facebook.com/events/726471612635325

A szervezők célja hagyományt teremteni a rendezvénnyel. Egy maradandó eseményt szervezni, ahol találkozhatnak és együtt tölthetnek egy napot Hargita megye tűzoltói, akár hivatásos, önkormányzati, létesítményi vagy egyesületi tűzoltó.

Az eseményre ugyanakkor várják a tűzoltóbarátokat is, hiszen minél szélesebb körben szeretnék megismertetni a tűzoltók munkáját, mindennapjait.

A szakmai műhelymunkák mellett képzéseken is részt vehetnek az érdeklődők az elsősegély nyújtástól a kisebb, háztartási tűzoltásig, valamint a különböző oltókészülékek és légzőkészülékek szakszerű használatával is megismerkedhetnek. Az előadások mellett a junior tűzoltók eskütételére is sor kerül este pedig koncerttel készülnek a szervezők. Várják a családosokat is, hiszen a gyerekeknek is készülnek előadásokkal és foglalkozásokkal.

Szeptember 16-án, szombaton kora reggel megnyitja kapuit a Csíki Sör Manufaktúra és várják a tűzoltókat, barátaikat, mindazokat, akik ismerkednének a tűzoltóság munkájával vagy csak kellemes környezetben szeretnék eltölteni a hétvégét.

Csíkszereda, 2023. szeptember 11.